- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ρολάκια με καρύδι και ροκφόρ

Αυτή την Κυριακή κάντε την έκπληξη προσφέροντας στην οικογένειά σας ένα εντυπωσιακό -συνοδευτικό του κυρίου γεύματος- πιάτο. Σίγουρα, δεν πρόκειται για πρόταση, που μπορεί παρουσιαστεί εύκολα στο τραπέζι μια καθημερινή, ιδίως αν η μαμά δουλεύει, γι’ αυτό σε μια γιορτή ή αργία βάλτε τα δυνατά σας, ζητήστε και τη βοήθεια των παιδιών, που ξετρελαίνονται με τέτοιες ιδέες, και ετοιμάστε ένα τραπέζι διαφορετικό. Πάμε λοιπόν…

Υλικά
5 φέτες μοσχαρίσιο νουά
5-6 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση
8ο γραμμ. τυρί ροκφόρ
40 γραμμ. βούτυρο φρέσκο βιολογικής καλλιέργειας
1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα, που την έχετε περάσει από το μίξερ

Για το πανάρισμα
αλεύρι
2 αβγά
τριμμένη φρυγανιά (περίπου 2 κουτ. σούπας)
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ξεκινήστε χτυπώντας τις μοσχαρίσιες φέτες με το σφυρί του κρέατος για να λεπτύνουν. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και ροδίζετε τις φέτες του κρέατος μόνο από τη μία πλευρά. Τις βγάζετε σε ένα πιάτο.
2. Βάζετε το ροκφόρ σε ένα βαθύ πιάτο, το λιώνετε με το πιρούνι, προσθέτετε το βούτυρο και τα ανακατεύετε.
3. Αλείψτε την πλευρά των φιλέτων, που δεν έχετε ψήσει, με το μείγμα ροκφόρ-βούτυρο. Πασπαλίστε με την τριμμένη καρυδόψιχα. Τυλίξτε τα φιλέτα σε ρολό και αλατοπιπερώσε.
4. Σε έν βαθύ πιάτο ρίξτε τα αβγά και χτυπήστε τα με το σύρμα. Σε δύο ρηχά πιάτα ρίξτε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά.
5. Αλευρώστε τα ρολάκια, περάστε τα έπειτα από τα χτυπημένα αβγά και αμέσως από την τριμμένη φρυγανιά.
6. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνετε λαδάκι και τηγανίζετε τα ρολάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Μην ξεχάσετε να τα γυρίζετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
7. Βγάζετε τα ρολάκια σε πιάτο που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά κι αν θέλετε συνοδεύετε με ρύζι.

Διατροφική αξία: Το μοσχάρι αποτελεί πηγή υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, αιμικού σιδήρου, ψευδαργύρου, σεληνίου, βιταμίνης Β12, απαραίτητων λιπαρών οξέων καθώς και λιποδιαλυτών βιταμινών.