Σερβίρουμε απόλαυση και νοστιμιά με Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Καινούργια εβδομάδα ξεκινά και οι μανούλες πάλι πρέπει να καταστρώσουν το οικογενειακό μενού της εβδομάδας. Στην ερώτηση λοιπόν “τι να μαγειρέψω σήμερα;”, έχουμε σούπερ απάντηση, που και χορταστική είναι και θα δώσει στο τραπέζι σας μια διαφορετική νότα. Επιπλέον, θα έχετε και την πιο εύκολα καμουφλαρισμένη λύση για να καταλήξει το πολύ υγιεινό και βιταμινούχο σπανάκι στο στομαχάκι των παιδιών. Τι λέτε ξεκινάμε όσο είναι νωρίς;

Συστατικά
Για τη σάλτσα ντομάτα:

1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα Pomogusto με καρότο
1 κύβο κρέατος Knorr
το χυμό μισού λεμονιού
½ φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
μία πρέζα σκόνη σκόρδου
2 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο

Επίσης:

1 ½ κιλό σπανάκι
300 γρ. λαζάνια και 1 κύβος ζυμαρικών Knorr
400 γρ. ανθότυρο λιωμένο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αβγά
2 κουταλιές Βιταμ Culinesse
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτα σε κατσαρόλα και τα βράζετε 20 λεπτά περίπου. Αφήνετε τη σάλτσα κατά μέρος.
2. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ζεματάτε και το αφήνετε να στραγγίξει. Το ψιλοκόβετε.
3. Βάζετε τα λαζάνια να βράζουν με τον κύβο σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λίγο λάδι. Τα σουρώνετε.
4. Αναμιγνύετε το σπανάκι με το ανθότυρο, την παρμεζάνα εκτός από 2 κουταλιές, την κεφαλογραβιέρα, το ζαμπόν, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
5. Παίρνετε ένα-ένα τα λαζάνια. Τα τοποθετείτε σε επίπεδη επιφάνεια και βάζετε στη μία άκρη τους 2 κουταλιές από το μείγμα. Τυλίγετε τα λαζάνια σε ρολό σαν κανελόνια.
6. Βάζετε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτα σε πυράντοχο σκεύος και πάνω στη σάλτσα τοποθετείτε τα κανελόνια από λαζάνια με την ένωση προς τα κάτω. Ρίχνετε πάνω στα κανελόνια την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και τα ψήνετε 20 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.

Myelais.gr