Σουπιές γιουβέτσι

Πεντανόστιμη και γρήγορη σαρακοστιανή συνταγή. Όσο για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας καλό είναι να γνωρίζετε ότι μία μικρή μερίδα βρασμένης σουπιάς (περίπου 80 γραμμ.) μπορεί να καλύψει το 55% των αναγκών μας σε πρωτεΐνες ενώ δίνει άφθονα ω-3 λιπαρά οξέα.

Υλικά για 4-5 άτομα
800γραμμ. σουπιές κομμένες σε λωρίδες
250 γραμμ. κριθαράκι χονδρό
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ελαιόλαδο
3 κουτ. ξύδι
1 φύλλο δάφνης
κανέλα, δενδρολίβανο, γαρύφαλλο αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:
1. Καίμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά, τις σουπιές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
3. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει.