- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Σταχτοπούτα: Μπαλέτο στον Πάγο στο Θέατρο Badminton

Πρόκειται για το υπερθέαμα που περιμέναμε όλη την χρονιά. Ένα παραμύθι, που ζωντανεύει με τρόπο μαγικό πάνω στον πάγο, μέσα σε σκηνικά που μας μεταφέρουν όλη τη χαρά της παιδικής ηλικίας. Τα περίφημα μπαλέτα St. Petersburg State Ice Ballet έρχονται με μια αριστουργηματική παράσταση, την Σταχτοπούτα, βασισμένη στο έργο του Sergei Prokofiev για λίγες παραστάσεις.

Έχοντας αποθεωθεί από το ελληνικό κοινό τα τελευταία 12 χρόνια, τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στο Θέατρο Badminton για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοφιλές μπαλέτο του Sergei Prokofiev, «Σταχτοπούτα» για δύο Σαββατοκύριακα: 25-27 Νοεμβρίου και 2-4 Δεκεμβρίου 2011.

Το έργο ακολουθεί πιστά την αρχική βερσιόν του 1944, όταν ο Sergei Prokofiev, ένας από τους σημαντικότερους Ρώσους συνθέτες του εικοστού αιώνα, έγραψε τη μουσική της Σταχτοπούτας για τα διάσημα Μπαλέτα Κίρωφ. Ο Konstantin Rassadin, καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Ρώσος χορευτής και χορογράφος, μεταφέρει με απαράμιλλη τέχνη την αυθεντική χορογραφία του Marius Petipa στον πάγο, αντικαθιστώντας τις πουέντ με παγοπέδιλα.
Ο Konstantin Rassadin ήταν για 23 χρόνια πρώτος χορευτής του παγκοσμίου φήμης Θεάτρου Μαρίνσκι (πρώην Κίρωφ), συμμαθητής του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και παρτενέρ σε πολλές παραστάσεις της Ναταλία Μακάροβα και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ. Αφού χορογράφησε πολλά μπαλέτα σε όλη την πρώην Σοβιετική Ενωση ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του St. Petersburg State Ice Ballet το 1980. Με τη δική του καθοδήγηση το συγκρότημα εξέλιξε στην τελειότητα τη φόρμα του κλασικού μπαλέτου στον πάγο και κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς σε όλον τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις κλασικές δημιουργίες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Στην Σταχτοπούτα, που είναι η πλέον πρόσφατη παραγωγή του Μπαλέτου, τα εξαιρετικά σκηνικά και κοστούμια ακολουθούν την παράδοση του κλασικού χορού. Πρωταγωνιστές στον πάγο, 40 διακεκριμένοι χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ που παρουσιάζουν ένα θέαμα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και άμεμπτης δεξιοτεχνίας, προβάλλοντας την αρμονία, την κομψότητα και τη χάρη του κλασικού μπαλέτου με το δυναμισμό, την ισορροπία και το συγχρονισμό του καλλιτεχνικού πατινάζ. Η πλειοψηφία των χορευτών του Μπαλέτου έχουν διακριθεί στο παρελθόν, ατομικά ή ως ζευγάρια, σε ρωσικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες του καλλιτεχνικού πατινάζ. Σε είκοσι από τους σημερινούς χορευτές του Μπαλέτου έχει απονεμηθεί ο τίτλος “Master of Sports of Russia” για τις επιδόσεις τους στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Με την καθοδήγηση του Konstantin Rassadin, κατάφεραν να ενσωματώσουν στο χορό τους τις απαιτήσεις του κλασικού ρωσικού μπαλέτου. Μεταξύ άλλων, στους χορευτές, κατά καιρούς, του Μπαλέτου συναντάμε πρωταθλητές Ευρώπης και ολυμπιονίκες όπως οι Olga Ivanova, Andrey Stroganov, Ludmila Beloussova, Oleg Protopopov, Alexei Ulanov, και Ludmila Smirnova.
Με πολλά σημαντικά βραβεία, διεθνείς διακρίσεις και περισσότερες από 10.000 παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τα φημισμένα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, που σήμερα περιλαμβάνουν περισσότερους από 80 χορευτές, υπόσχονται να μας χαρίσουν άφθονες δόσεις παραμυθιού, ομορφιάς και χαράς, ό,τι καταλληλότερο για να μας εισάγουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ας δούμε και τις κριτικές
«Ένας μαγικός συνδυασμός κλασικού μπαλέτου και καλλιτεχνικού πατινάζ…»
Metropolitan

«Η Σταχτοπούτα «ανάβει φωτιά» στον πάγο…»
The Guardian

«Το παγοπέδιλο ταιριάζει απόλυτα στη Σταχτοπούτα!»
Chicago Tribune

«Μια εκπληκτική απόδοση του παραμυθιού στον πάγο από τα μπαλέτα της Αγ. Πετρούπολης.»
Irish Examiner

«Οι παραστάσεις θα σας θυμίσουν τις μεγάλες στιγμές των Ρωσικών μπαλέτων, με πλούσια κοστούμια και έξοχες χορογραφίες»
American Skating World

ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 25, 26 & 27 Νοεμβρίου 2011
Παρασκευή 25/11 Ώρα Έναρξης: 20:30
Σάββατο 26/11 Ώρα Έναρξης: 17:00 & 20:30
Κυριακή 27/11 Ώρα Έναρξης: 12:30 & 17:00

Θέατρο Badminton
Τιμές Εισιτηρίων:
A Ζώνη: 46€

Β Ζώνη: 38€

Γ Ζώνη: 32€

Δ Ζώνη: 24€

Για παιδιά και σπουδαστές ισχύει έκπτωση 50% σε όλες τις τιμές
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR [2], www.viva.gr [3]στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS και στο www.viva.gr

St Petersburg Ballet on Ice – Cinderella [4] by Ticketnet [5]