«Συνταγές ζωγραφιστές από την Μεσόγειο» στο Κέντρο Γαία (27/02)

Δράση με εμψύχωση παιχνιδιού και εικαστική δραστηριότητα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ότι αφορά τη μεσογειακή διατροφή. Με τη εικαστικό και παιδαγωγό Τέχνης Πολυξένη Τσοπάνογλου – Παπαρρηγοπούλου.

Παίζοντας ένα παιχνίδι, τα παιδιά γνωρίζουν τη μεσογειακή διατροφή μέσα από το έργο γνωστών ζωγράφων και “δημιουργούν” τη δική τους συνταγή.

Σε ένα καλάθι φαγητού τα παιδιά ανακαλύπτουν ένα DVD με εικόνες έργων τέχνης σχετικής θεματολογίας, χάρτινα ομοιώματα τροφίμων, χάρτινα πιάτα, δίπτυχα με λεπτομέρειες εικόνων από τα έργα που περιλαμβάνει το DVD και φυσικά ένα έντυπο με οδηγίες. Χωρίζονται σε ομάδες και ξεκινούν!
Στόχος του παιχνιδιού είναι να βρουν τα στοιχεία- συστατικά μιας συνταγής. Πρέπει να δουν το DVD και να εντοπίσουν τα έργα των οποίων οι λεπτομέρειες απεικονίζονται στα δίπτυχα. Εκεί “κρύβονται” τα συστατικά της συνταγής τους.

Ο εμψυχωτής, που γνωρίζει πόσα συστατικά συνταγής ψάχνει κάθε ομάδα, παροτρύνει τα παιδιά να συνεχίσουν μέχρι να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία – συστατικά.
Πέραν της αναζήτησης των στοιχείων, η προβολή δίνει την ευκαιρία για αναφορές στην τέχνη, την παράδοση, τη διατροφή, …
Όταν όλες οι ομάδες συγκεντρώσουν τα συστατικά της συνταγής τους, ξεκινά η εικαστική δραστηριότητα. Θα απεικονίσουμε τη συνταγή μας ζωγραφικά!

Πληροφορίες – Κρατήσεις – Εγγραφές: Tμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων –Κέντρου ΓΑΙΑ (καθημερινά 9:00 – 14:30 εκτός Σαββατοκύριακου )τηλ. 210 80 15 870 εσωτ.582 και [email protected] , www.gnhm.gr

Πότε: Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 – 14:00
Για παιδιά: 6 έως 12 ετών
Κόστος: 10 ευρώ
Είσοδος: Όθωνος 100, Κηφισιά
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η κράτηση θέσης!