Σωστή και ισορροπημένη διατροφή… από κούνια

Το μωρό σας από τα πρώτα του γενέθλια και μετά θα βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Παράλληλα, τα παιδιά από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους και μετά περνούν σταδιακά από τη διατροφή που είχαν ως μωρά σε μια δίαιτα περισσότερο όμοια με τη δική σας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσετε ώστε το μωρό σας να συνηθίσει σε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων, εμπλουτίζοντας το καθημερινό του διαιτολόγιο με υγιεινές τροφές αποφεύγοντας τη ζάχαρη και τις γλυκαντικές ουσίες.
Οι διατροφικές συνήθειες καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό σε αυτή την πρώιμη ηλικία. Eίναι καλό να μάθετε στο μωρό σας να τρώει υγιεινές και θρεπτικές τροφές, αποφεύγοντας τα γλυκά και τα σνακ, τα οποία μπορεί μεν να αρέσουν στα παιδιά, αλλά δεν προσφέρουν τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους και επιπλέον ενδέχεται να συμβάλουν στην ανάπτυξη παιδικής παχυσαρκίας.
Είναι σημαντικό για το παιδί σας να μπει από την αρχή σε ένα πρόγραμμα διατροφής που να περιλαμβάνει πολλά μικρά υγιεινά γεύματα, συνήθεια η οποία επίσης φαίνεται να βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.
Το γάλα αποτελεί πολύτιμο στοιχείο στη διατροφή των νηπίων παρέχοντας:

ENEΡΓΕΙΑ
Τα νήπια και τα μικρά παιδιά, ειδικά κατά τα 2-3 πρώτα χρόνια της ζωής τους, ακολουθούν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επομένως η κάλυψη των απαραίτητων ενεργειακών τους αναγκών είναι πολύ σημαντική.

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
Η λακτόζη είναι ο κύριος υδατάνθρακας του μητρικού γάλακτος. Τα μικρά παιδιά δεν χρειάζονται «σάκχαρα» για ενέργεια και τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη θα πρέπει να περιορίζονται.

ΣΙΔΗΡΟΣ
Είναι σημαντικό το παιδί να προσλαμβάνει ικανοποιητική ποσότητα σιδήρου από τη στιγμή που θα γίνει ενός έτους. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να επηρεάσει τόσο τη σωματική & πνευματική του ανάπτυξη όσο και τη συμπεριφορά και να οδηγήσει στην εμφάνιση αναιμίας.

ΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ
Μελέτες δείχνουν ότι τα νουκλεοτίδια μπορεί να βοηθήσουν στην ωρίμανση του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, τη διατήρηση και ανανέωση των ιστών του σώματος καθώς και για τη δημιουργία ενζύμων που ελέγχουν πολλές λειτουργίες του σώματος.

ΤΑΥΡΙΝΗ
Η ταυρίνη συμμετέχει στη ρύθμιση της δραστηριότητας εντός του νευρικού συστήματος και σε μια σειρά από σημαντικές βιοχημικές διεργασίες συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς ασβεστίου και της απορρόφησης των λιπαρών οξέων.

ΜΑΚΡΑΣ ΑΛΥΣΟΥ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
Θα έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας προσπαθεί σκληρά για την ανάπτυξη των γλωσσικών του δεξιοτήτων. Μέχρι το τρίτο έτος της ηλικίας του, αναμένεται να έχει ένα λεξιλόγιο 900 λέξεων. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα μακράς αλύσου πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (AA & DHA) μπορεί να βοηθήσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της οπτικής οξύτητας.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D και AΣΒΕΣΤΙΟ
Είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των οστών.


ΤΟ ΝΕΟ S-26 PROGRESS GOLD ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
• Προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια για το γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης των νηπίων, χωρίς να αποδίδει περίσσεια θερμίδων
• ΄Εχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (υψηλότερης όμως ποιότητας) σε σχέση με τις προηγούμενες φόρμουλες
• Είναι ελεύθερο σουκρόζης
• Περιέχει μακράς αλύσου πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που υποστηρίζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την οπτική οξύτητα
• Περιέχει σίδηρο υψηλής βιοδιαθεσιμότητας
• Είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D για την πρόληψη της ραχίτιδας στην οποία τα νήπια είναι ιδιαίτερα ευπαθή
H εισαγωγή φρέσκου αγελαδινού γάλακτος στη διατροφή πριν τον 1ο χρόνο της ζωής δεν ενθαρρύνεται από τους ειδικούς για λόγους ευπεπτότητας και ανεπάρκειας σημαντικών θρεπτικών συστατικών (π.χ. το αγελαδινό γάλα έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης και χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο).