- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τα μεγάλα ερωτηματικά της λιποαναρρόφησης!

Αν και ο στόχος της λιποαναρρόφησης είναι να φύγουν τα περιττά λίπη από κοιλιά και γλουτούς, τελικά εκείνα επιστρέφουν δυναμικότερα. Μια νέα βραζιλιάλινη -δεν είναι τυχαίο…- έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες που καταφεύγουν στη λιποαναρρόφηση για να ”ρουφήξουν” τα παχάκια της κοιλιάς τους, μπορεί να δουν σύντομα το λίπος να επιστρέφει ακόμα πιο βαθιά στην κοιλιά τους και αυτή τη φορά θα είναι ακόμα πιο επιβλαβές για την υγεία τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέσα σε μερικούς μήνες μετά την λιποαναρρόφηση, είναι πιθανό να αυξηθεί το λεγόμενο ”σπλαγχνικό λίπος” που περιβάλλει τα όργανα της κοιλιάς και το οποίο θεωρείται πιο ανθυγιεινό. Όμως -και αυτό είναι το καλό νέο- η συχνή σωματική άσκηση θα μπορούσε να εμποδίσει την επιστροφή αυτού του ύπουλου λίπους.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, ”το λίπος δεν είναι αδρανής ιστός. Η απομάκρυνσή του με χειρουργική επέμβαση μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες όπως η αντισταθμιστική αύξηση του σπλαγχνικού λίπους, το οποίο είναι πιθανό να αποβεί ανθυγιεινό μακροπρόθεσμα”. Το εσωτερικό αυτό λίπος συνδέεται στενά με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και προβλήματος στην καρδιά, ενώ το επιφανειακό λίπος, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα της κοιλιάς, είναι λιγότερο επικίνδυνο.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα εξηγησει γιατί το σπλαγχνικό λίπος αυξάνει μετά τη λιποαναρρόφηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ