- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τα στενά τζιν μας κάνουν νευρικούς!

Τα στενά τζιν εκτός του ότι αναδεικνύουν τις λεπτές σιλουέτες ενδεχομένως και να ευθύνονται για σοβαρές νευρολογικές βλάβες που μας προκαλούν νευρικότητα.

Η μικροχειρουργός-ουρολόγος δρ Κάρεν Μπόυλ, από το Ιατρικό Κέντρο Greater Baltimore, στο Μέριλαντ προειδοποιεί ότι έχει δει αρκετούς ασθενείς με παραισθητική μηραλγία, η οποία οφείλεται στο ότι τα παντελόνιά τους ήταν υπερβολικά στενά.

Η διαταραχή αυτή προκαλεί αισθήματα μουδιάσματος, «μυρμηγκιάσματος» και πόνου στους μηρούς και οφείλεται στην συμπίεση ενός νεύρου, που λέγεται έξω μηροδερματικό, στην περιοχή χαμηλά στην κοιλιά, εξήγησε .

Όπως επισήμανε η δρ Μπόυλ, τα συμπτώματα επιδεινώνει ιδίως στα κορίτσια η συνήθεια να φορούν στενά τζιν σε συνδυασμό με ψηλοτάκουνα παπούτσια, ούτως ώστε να φαίνονται πιο ψηλά τα πόδια τους. Και αυτό, διότι η κλίση που παίρνει η λεκάνη τους όταν προσπαθούν να ισορροπήσουν στα ύψη, αυξάνει την πίεση στο συγκεκριμένο νεύρο.

Κι αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας τζιν, η δρ Μπόυλ σας προτείνει να φοράτε πιο άνετα τζιν ή έστω στενά τζιν με ελαστίνη ή λύκρα, ούτως ώστε να πιέζουν λιγότερο την κοιλιά.