- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τζον Μπον Τζόβι: Στο εστιατόριό του τρως και πληρώνεις όσο μπορείς

Διάσημος και ρόκερ, αλλά με χρυσή καρδιά αποδεικνύεται ότι είνια ο Τζον Μπον Τζόβι, ο οποίος άνοιξε στη γενέτειρά του, το Νιου Τζέρσεϊ, το Soul Kitchen, ένα εστιατόριο στο οποίο πληρώνεις ό,τι και όσο μπορείς.

«Η ελπίδα είναι πεντανόστιμη» είναι το μότο του εστιατορίου που άνοιξε πριν από λίγες μέρες τις πόρτες του. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στον κατάλογο από τον οποίο λείπει κάτι βασικό: οι τιμές.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται η πληρωμή; Το μίνιμουμ για ένα μενού 3 πιάτων είναι 10 δολάρια (για σαλάτα ή σούπα, κύριο και επιδόρπιο). Όμως, ακόμη και αν δεν έχουν χρήματα, εξασφαλίζουν το καθημερινό τους γεύμα δουλεύοντας εκεί.

«Στόχος του Soul Kitchen είναι να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους που είναι σε πραγματική ανάγκη να έχουν ένα πιάτο φθηνού αλλά υγιεινού φαγητού. Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στο γνωμικό: Δείξε σε κάποιον να ψαρεύει και θα τρέφεται σε όλη του τη ζωή», εξηγεί ο Τζον Μπον Τζόβι, ιδιοκτήτης του εστιατορίου αλλά και του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος JBJ Soul Foundation.

Η ιδέα προέκυψε από ένα άλλο εστιατόριο παρόμοιας λογικής και χαρακτήρα, του SAME (So All May Eat= Ας φάμε όλοι), στο Ντένβερ του Κολοράντο, για το οποίο έμαθε ο αμερικανός τραγουδιστής μέσα από το δελτίο ειδήσεων του NBC.

«Αυτήν τη στιγμή, 1 στα 5 νοικοκυριά ζει στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό και 1 στους 6 πολίτες δεν έχουν εξασφαλισμένο το φαγητό της ημέρας. Νιώθω λοιπόν ότι αυτό το εστιατόριο μπορεί να βοηθήσει. Αυτό το μέρος χτίστηκε και βασίστηκε από και με την προσφορά των ανθρώπων».

Το Soul Kitchen διατηρεί δικό του μποστάνι στο πίσω μέρος του εστιατορίου, ενώ οι περισσότερες από τις υπόλοιπες πρώτες ύλες είναι οργανικές.