- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τοκετός “σαν στο σπίτι” σας στο ανανεωμένο ΛΗΤΩ

Η μητρότητα και η γέννηση ενός παιδιού είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές ευτυχίας που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα. Έχετε σκεφθεί ποτέ το ενδεχόμενο να γεννήσετε στο σπίτι σας ή στην μπανιέρα; Στη χώρα μας, τη θαλπωρή του δικού τους σπιτιού αναζητούν την κρίσιμη στιγμή του τοκετού ολοένα και περισσότερες γυναίκες.

Ο τοκετός “σαν στο σπίτι” είναι μια εναλλακτική πρακτική που επιδιώκει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών κυρίως στη Βρετανία και την Ολλανδία. Στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα σε αυτό τον τομέα με πρωτοβουλίες από οργανωμένες ομάδες μαιών ή και μεμονωμένες μαίες. Υπάρχει όμως σε εξέλιξη μία συζήτηση για την ασφάλεια ενός τοκετού στο σπίτι τόσο για τη μητέρα όσο και το νεογνό και εδώ δεν είναι θέμα ποσοστών γιατί το κάθε μωρό και η κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη. Η απάντηση σε αυτόν τον προβληματισμό είναι η δημιουργία κέντρων σε όλον τον κόσμο, όπως αυτό που εγκαινιάστηκε στο Μαιευτήριο ΛΗΤΩ, τα οποία συνδυάζουν τη ζεστασιά του σπιτικού περιβάλλοντος με την ασφάλεια ενός άρτια εξοπλισμένου μαιευτηρίου, και φυσικά με όλο το ιατρικό τμήμα σε ετοιμότητα.

Τελευταίας γενιάς εξοπλισμός, άνετοι χώροι και όμορφο περιβάλλον εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα μοναδικών υπηρεσιών στις γυναίκες που το εμπιστεύονται, όπως ο τοκετός στο νερό, τοκετός “σαν στο σπίτι”, yoga, ψυχολογική υποστήριξη, μαθήματα προετοιμασάις τοκετού από έμπειρες μαίες και βελονισμός για εγκύους. Οι πρωτοποριακές αυτές υπηρεσίες σε συνδυασμό με την υποστήριξη και προώθηση του μητρικού θηλασμού, τη συγκατοίκηση του βρέφους 24ώρες το 24ωρο με τη μητέρα (rooming in), τη φροντίδα των καταξιωμένων ιατρών αλλά και του έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού, αναδεικνύουν το ΛΗΤΩ ως ένα μαιευτήριο “οικογενειακού χαρακτήρα” που ανταποκρίνεται με ανθρωπιά και αξιοπιστία στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.