- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το βραβείο καινοτομίας και ηλεκτρονικού επιχειρείν απέσπασαν δύο μαθητές από τη Λήμνο

Δύο μαθητές από το Γενικό Λύκειο Μύρινας Λήμνου κέρδισαν το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι Κωνσταντίνος Κουντουράς και Νίκος Μονοκρούσος επινόησαν την επιχειρηματική ιδέα της δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος προώθησης παραδοσιακών προϊόντων της Λήμνου και συνέταξαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Η βράβευση έγινε στο 8ο Φοιτητικό Συνέδριο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Η εργασία των μαθητών ξεχώρισε και βραβεύτηκε για την καινοτομία της καθώς και για το ολοκληρωμένο σχέδιο λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της επιχείρησης οι πελάτες θα μπορούσαν να παραγγέλνουν τα προϊόντα, να πληροφορούνται για κάθε νέο προϊόν ή υπηρεσία, να γνωρίζουν παραδοσιακές συνταγές, να λαμβάνουν ατομικές διατροφικές συμβουλές από επιστήμονες της υγείας, καθώς και να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη διατροφική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών προϊόντων.
Όπως ανέφεραν οι μαθητές «όλες οι υπηρεσίες μας θα παρέχονται επίσης με τη βοήθεια μίας εφαρμογής για κινητά 3ης γενιάς (π.χ. iphone, android phones), την οποία θα κατασκευάσουμε και θα παρέχουμε δωρεάν».
Όλες οι εργασίες των μαθητών του προγράμματος, το επιχειρηματικό σχέδιο που βραβεύτηκε και η συνολική παρουσίαση του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα «lemnos times εργασία» και στη διεύθυνση http://gym-myrin.les.sch.gr.