- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη γεννά βίαια παιδιά

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκθέτει το έμβρυο σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η νικοτίνη είναι ένα δηλητήριο το οποίο μεταφέρεται μέσω του πλακούντος στο έμβρυο και το μονοξείδιο του άνθρακος του στερεί το οξυγόνο.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στον Καναδά και την Ολλανδία, όταν η γυναίκα καπνίζει στην εγκυμοσύνη, εκτός από το κακό που κάνει στην υγεία του εμβρύου, επηρεάζει έντονα και το χαρακτήρα του αφού το παιδί έχει την τάση να είναι πιο βίαιο και επιθετικό από ότι τα παιδιά που η μητέρα τους δεν κάπνιζε κατά την περίοδο της κύησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ακόμα καλύτερα το μέγεθος των προβλημάτων που προκαλεί το κάπνισμα συνδυαστικά με άλλους παράγοντες.

Για παράδειγμα οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και από γυναίκες που έχουν παρατήσει το σχολείο ή έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ή ακόμα και φυλακή. Αν μια γυναίκα είχε τέτοιου είδους ζωή και δε κάπνιζε κατά την εγκυμοσύνη οι πιθανότητες το παιδί να βγει βίαιο είναι στο 16% ενώ αν κάπνιζε το ποσοστό εκτοξεύεται στο 67%.

Για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα οι πιθανότητες όταν η μητέρα είναι καπνίστρια μέχρι και στην εγκυμοσύνη είναι στο 40% ενώ της μη καπνίστριας στο 25%.
Όπως και να έχει όλες οι γυναίκες θα πρέπει να θυμούνται πως το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εγκληματικό όχι μόνο για τον χαρακτήρα του παιδιού αλλά και για την υγεία του.