- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το μυστικό της Ανεμότρυπας

Ένα πολύ καλό παιδικό βιβλίο σας προτείνουμε γι’ αυτή την εβδομάδα. Το μυστικό της Ανεμότρυπας από τις εκδόσεις Φίλντισι, μια συναρπαστική περιπέτεια που καταγγέλλει την αλαζονεία και την απληστία και ταυτόχρονα προσφέρει στα παιδιά ένα θησαυρό γνώσεων από την ελληνική φύση και τη μυθολογία.

Η μάγισσα Ζαχαρούλα, που στα αρχαία χρόνια την έλεγαν Ιασώ, άλλαξε όνομα και κρύβεται στο βουνό της Οίτης. Η Ζαχαρούλα αγαπά πολύ τα παιδιά και στο εργαστήρι της δουλεύει αδιάκοπα μαζί με τις νύμφες του δάσους φτιάχνοντας συνταγές για υγιεινά γλυκά.
Γιατί η Μέλια φυλάκισε τον Φρίζο, το ξωτικό, στο σκοτεινό βασίλειο της Ανεμότρυπας;
Τι γυρεύει ο χρυσαετός πάνω από την κοιλάδα της Σπερχειάδας;
Θα καταφέρει ο Μαΐστρος να βοηθήσει την παρέα της θείας Χαράς να βρει τη μαγική κουτάλα;

«Η αφήγηση συναρπάζει, προκαλεί αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα της σύγκρουσης της παρέας της καλής μάγισσας Ζαχαρούλας με την κακιά Μέλια, αλλά παράλληλα ενσταλάζει ένα υψηλό νόημα ηθικής αξίας στην ψυχή των παιδιών που θα διαβάσουν το παραμύθι. Η αγάπη της συγγραφέως για τα παιδιά, την ελληνική μυθολογία και τη φύση αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσης και το κίνητρο των συγγραφικών πονημάτων της, ιδιαίτερα στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας – αν και εμφανίζει τόσο στο χώρο της ποίησης όσο και του διηγήματος παρόμοια δυναμική παρουσία.»
Άννα Λάζου-Λέκτορας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ας γνωρίσουμε τη συγγραφέα
Η Κόλλια Χριστίνα γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά και Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας. Παρακολούθησε σεμινάρια κεραμικής τέχνης και έλαβε μέρος σε εκθέσεις. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτρια του οικολογικού-πολιτιστικού περιοδικού «Αζιμούθιο». Επιμελήθηκε και παρουσίασε στην ιδιωτική τηλεόραση την εκπομπή «Ανοιχτό βιβλίο». Διδάσκει δημιουργική γραφή σε παιδιά, οργανώνει εργαστήρια παιδικής λογοτεχνίας κι επιμελείται την έκδοση παιδικών εντύπων. Μέλος του «Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου» καθώς και ομάδων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ε ρ γ ο γ ρ α φ ί α:
«Περιπέτεια στο βασίλειο των θεών», παιδικό εκδόσεις Μιχ. Σιδέρη (2008), του οποίου η Χριστίνα Κόλλια επιμελήθηκε τη θεατρική διασκευή για την ομώνυμη παράσταση (2010).
«Το μυστικό της Ανεμότρυπας», Γ΄Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας του 28ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας της ΠΕΛ/
«Δώδεκα», εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική συλλογικό μυθιστόρημα (2010).
«Οδύσσειος Έρως», ποίημα Γ΄βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης της ΔΕΕΛ (2011).
«Εσω-επικοί μύθοι», σειρά αλληγορικών-φιλοσοφικών διηγημάτων δημοσιευμένων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Αυτοτελή έργα της καθώς και μελέτες για συγγραφείς και λογοτέχνες έχουν δημοσιευτεί στον περιοδικό τύπο.
Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες.

Εκδόσεις: Φίλντισι