Το νέο «πράσινο» Φεστιβάλ στέλνει το μεγάλο του νικητή στις Κάννες!

Ένας καινούριος θεσμός ξεκινά το 2009 από την Αθήνα για να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο: Το 48 Hour Film Project Go Green!
Μετά τη μεγάλη απήχηση του 48 Hour Film Project στην Ελλάδα από την πρώτη κιόλας χρονιά διοργάνωσής του (2008), ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο φεστιβάλ δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με οικολογική διάσταση και «πράσινο» χαρακτήρα είναι γεγονός! Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Θεσμού και αποκλειστικά στη χώρα μας o Francesco Vitali και η Just Productions παρουσιάζουν το 48 Hour Film Project Go Green Athens 2009.
Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη (7-12/12/2009) και με κίνητρο οι νέοι στην Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο από το 2010 να ευαισθητοποιηθούν την ύστατη αυτή ώρα για τον πλανήτη το 48 Hour Film Project Go Green ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής του: 11 Δεκεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2009.
Το μεγάλο έπαθλο για το νικητή του Πρώτου Βραβείου 2009 είναι η απευθείας συμμετοχή του στο Φεστιβάλ των Καννών 2010.
Τα έσοδα των προβολών των νικητήριων ταινιών του Φεστιβάλ θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό φίλο-περιβαλλοντικής δράσης και προστασίας WWF Hellas.
Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής θα διατελέσει ο Γιάννης Σμαραγδής.
Οι 15 καλύτερες ταινίες του 48 Hour Film Project Go Green Athens 2009 είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, για να προβληθούν στα πλαίσια των εθνικών Φεστιβάλ 48 Hour Film Project 2010. Παράλληλα θα
κυκλοφορήσουν σε ειδικό συλλεκτικό DVD.
Από το 2010 το Φεστιβάλ θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, ενώ μόνιμος τόπος διεξαγωγής του θα είναι η Αθήνα.
Λάβετε μέρος τώρα στο πιο πρωτοποριακό Φεστιβάλ της Πόλης, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του 48 Hour Project, www.48hourproject.gr.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του 48 Hour Project βρίσκονται αναλυτικές πληροφορίες για τους κανονισμούς του Φεστιβάλ και τους όρους συμμετοχής.

Μείνετε συντονισμένοι
με τις ανακοινώσεις του Φεστιβάλ, καθώς καταφθάνουν παράλληλες εκδηλώσεις και green happenings – έκπληξη που δεν πρέπει να χάσετε!

 

Μηχανισμός του Φεστιβάλ

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο 48 Hour Film Project Go Green έχουν στη διάθεση τους 48 ώρες για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης (σενάριο, σκηνοθεσία, γύρισμα, μοντάζ, μουσική επένδυση) με οικολογικό μήνυμα ταινίας, διάρκειας 4-7 λεπτών. Το οικολογικό μήνυμα των ταινιών θα κληρωθεί για κάθε ομάδα ξεχωριστά στο kick-off event του Φεστιβάλ. Μετά την κλήρωση των μηνυμάτων ο Executive Producer του 48 Hour Film Project Go Green Francesco Vitali, θα ανακοινώσει τα 3 υποχρεωτικά στοιχεία (χαρακτήρας, ατάκα, φροντιστηριακό υλικό) τα οποία και υποχρεωτικά οι υποψήφιοι θα πρέπει να εντάξουν στην ταινία τους.

Τα 9 οικολογικά μηνύματα είναι τα εξής:

SAVE THE EARTH SAVE THE PLANET SAVE WATER SAVE THE SEA

SAVE THE FOREST

SAVE THE ENVIRONMENT SAVE THE ANIMALS SAVE ENERGY

SAVE THE NEXT GENERATION