- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το πρόγραμμα ειδικών μαθημάτων για τους Ελληνες του εξωτερικού

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ως εξής:

Α΄ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-9-2012: Αγγλικά
ΤΡΙΤΗ 11-9-2012: Γερμανικά-Ελεύθερο Σχέδιο
ΤΕΤΑΡΤΗ 12-9-2012: Γραμμικό Σχέδιο- Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων
ΠΕΜΠΤΗ 13-9-2012: Ισπανικά-Αρμονία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-9-2012: Γαλλικά

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 15.30 μ.μ εκτός των μαθημάτων του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου για τα οποία ορίζεται ως ώρα έναρξης η 12.30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες, εκτός των μαθημάτων: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ και ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για τα οποία ορίζεται σε έξι (6) ώρες και ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ είκοσι (20) λεπτά περίπου. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Β΄ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΦΑΑ

Ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίζεται από 10/9 μέχρι 14/9/2012 κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων.

Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις Πρακτικές Δοκιμασίες στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης, όπου και η έδρα του εξεταστικού κέντρου που εξετάζονται στα λοιπά μαθήματα, σύμφωνα και με τα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει.

Γ΄ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο, 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών (Νέστου 4, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6467677, 210 6430137).

Δ΄ ΤΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Οι εξετάσεις στα μαθήματα θα διενεργηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου.

Ειδικά για το μάθημα της Αρμονίας οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας. Ειδικά επίσης, για το μάθημα του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα άλλα ειδικά μαθήματα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εξεταστικά κέντρα:

1) Στην Αθήνα, στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής (Μουσών και Παπαδιαμάντη, Π. Ψυχικό, τηλ.210 6725413 και 210 6718781), και

2) Στη Θεσσαλονίκη, στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, Θεσσαλονίκης (Παπαναστασίου 13, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 889910-911).