Το Disney Junior από 1η Ιουνίου με μια ολοκαίνουργια σειρά

Σε μια όμορφη συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας, η Disney μάς παρουσίασε την ολοκαίνουρια σειρά κινουμένων σχεδίων, που θα προβάλλεται για πρώτη φορά στο Disney Junior (http://disney.gr/disney-junior/) από την 1η Ιουνίου. Ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρας του Ποτέ μάς άφησαν με ένα γλυκό χαμόγελο στο στόμα, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι η πρώτη προβολή θα συμπέσει με το ξεκίνημα του Disney Junior στην Ελλάδα, μιας νέας πολυπλατφόρμας για παιδιά ηλικίας 2–7 ετών και τις οικογένειές τους. Η Αφροδίτη Σημίτη έδωσε το παρών στην εκδήλωση, αφού είναι το πρόσωπο που “ντύνει” με τη φωνή της το «Ένα ποίημα..», που θα προβάλλεται στην επώνυμη ζώνη του Disney Junior από την 1η Ιουνίου 2011

Η ραδιοφωνική παραγωγός και μητέρα δυο παιδιών, Αφροδίτη Σημίτη, χαρίζει τη φωνή της στο «Ποίημα της Μητέρας», ένα παραδοσιακό νανούρισμα και το πρώτο σε μια σειρά από 12 ποιήματα, επενδυμένα με κινούμενα σχέδια που θα προβάλλονται στο Disney Junior από την 1η Ιουνίου. Κάθε ποίημα είναι ένα σύνολο από μονταρισμένα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney, όπως η Μπάμπι, ο Ντάμπο και η Λαίδη και ο Αλήτης και παρουσιάζει σε μια νέα γενιά παιδιών την ομορφιά των καλογραμμένων ποιημάτων.

Ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρας του Ποτέ είναι μια ολοκαίνουρια σειρά κινουμένων σχεδίων 2D μέσω υπολογιστή που παρουσιάζει τρεις νεαρούς πειρατές, τον αρχηγό Τζέικ και τους φίλους του, Izzy και Cubby και τις περιπέτειές τους καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν σε σκανδαλιές τους δυο διαβόητους χαρακτήρες της Disney, τον Captain Hook και τον Mr. Smee από το κλασικό έργο της Disney, Πίτερ Παν. Σε αυτό το γεμάτο μουσική διαδραστικό κυνήγι θησαυρού, το νεαρό πλήρωμα πάνω στο καταπληκτικό πλοίο Bucky, με τον Skully, τον παπαγάλο που φυλάει τσίλιες, σαλπάρουν από την κρυψώνα τους στο Νησί των Πειρατών για ένα χαμένο κυνήγι θησαυρού. Όποιος κι αν είναι ο θησαυρός, ο Captain Hook θα κάνει οτιδήποτε για να τον αποκτήσει, έτσι ο Τζέικ και τα φιλαράκια του πειρατές προσκαλούν τους τηλεθεατές να εφαρμόσουν την ομαδική εργασία, τη σκέψη για την επίλυση προβλημάτων και τη φυσική δραστηριότητα, όπως το να γλιστρούν πάνω σε καταρράκτες και να πετούν με τη μαγική σκόνη για να καταφέρουν να πάρουν πίσω τους θησαυρούς τους και να κερδίσουν χρυσά νομίσματα.

Όπως όλο το πρόγραμμα του Disney Junior, ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρας του Ποτέ στηρίζεται σε μια αναγνωρισμένη διδακτική ύλη που γαλουχεί πολλούς και διαφορετικούς τομείς της ανάπτυξης του παιδιού: φυσικής, συναισθηματικής, κοινωνικής και γνωσιακής· δεξιότητες σκέψης και δημιουργικότητας καθώς και της ηθικής και δεοντολογικής ανάπτυξης. Η ομαδικότητα είναι κεντρική έννοια για το περιεχόμενο της σειράς, και καθ’ όλη τη διάρκειά της ο Τζέικ και η ομάδα του παρουσιάζουν υποδειγματικά τη φιλία και τη συνεργατική συμπεριφορά. Μαθηματικές έννοιες επίσης αναπτύσσονται μέσα στη σειρά. Η σειρά παρέχει στους μικρούς τηλεθεατές τη δυνατότητα να μετρήσουν, να προβλέψουν, να κατατάξουν, να ακολουθήσουν μοτίβα και να εξερευνήσουν τα συγκριτικά σχήματα και μεγέθη, να συγκρίνουν τοποθεσίες και αποστάσεις.

Τη φωνή τους στους ήρωες δίνουν οι ηθοποιοί: David Arquette ως Skully; Colin Ford ως Jake; Madison Pettis ως Izzy; Jonathan Morgan Heit ως Cubby; Corey Burton ως Captain Hook; Jeff Bennett ως Mr. Smee και Bones; και Loren Hoskins και Sharky. Τακτικές εμφανίσεις από τους ηθοποιούς: Tori Spelling ως the Pirate Princess; Lisa Loeb ως Winger; Ariel Winter (“Modern Family”) ως Marina the Mermaid και Adam West ως the Wise Old Parrot.
Η σειρά παρουσιάζει την αυθεντική μουσική “pirate rock” από την The Never Land Pirate Band – που συνέθεσαν οι Loren Hoskins και Kevin Hendrickson, των οποίων τα alter egos σε κινούμενα σχέδια, ο Sharky και ο Bones, εμφανίζονται ξαφνικά για να τραγουδήσουν πειρατικά στιχάκια σε κάθε επεισόδιο.
Πολλοί από τους βασικούς δημιουργικούς συντελεστές που είναι πίσω από το”Mickey Mouse Clubhouse,” την προτεινόμενη για βραβείο Emmy σειρά που έχει κάνει πάταγο ανάμεσα σε άλλες, είναι και στο πηδάλιο του «Τζέικ και των Πειρατών της Χώρας του Ποτέ» συμπεριλαμβανομένου του υπεύθυνου παραγωγής Rob LaDuca, του παραγωγού/ επιμελητή κειμενογράφου Mark Seidenberg και της σκηνοθέτιδας για τις φωνές Kelly Ward και του σκηνοθέτη Howy Parkins.
Το πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων ζωντανής δράσης του Disney Junior θα αναμίξει την απαράμιλλη αφήγηση και τους πολυαγαπημένους χαρακτήρες της Disney με τη μάθηση, τα κοινωνικά και συναισθηματικά θέματα ανάπτυξης σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 2 – 7 ετών, για να δημιουργήσουν ένα υπέροχο περιβάλλον τηλεθέασης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Κι ακόμη

Είδαμε σκηνές από την περίφημη σειρά κινουμένων σχεδίων “Στα Σταυροδρόμια της Ζούγκλας” του Playhouse Disney που έχει προταθεί για το βραβείο BAFTA. Η σειρά παρακολουθεί μια ομάδα από τροχοφόρα ζώα που αγαπούν την περιπέτεια καθώς εξερευνούν μια μοναδική ζούγκλα. Κατά ένα μέρος ζώα, και κατά το άλλο οχήματα, οι κάτοικοι της σειράς «Σταυροδρόμια της Ζούγκλας» αποτελούνται από τον Zooter, ένα ζωηρό ροζ γουρούνι scooter που είναι ο αγγελιοφόρος της ζούγκλας, τον Ellyvan, μια διασταύρωση ελέφαντα και ημιφορτηγού που λειτουργεί ως υπηρεσία μεταφορών της ζούγκλας και τα Beetlebugs, τα παιχνιδιάρικα παιδιά της ζούγκλας. Καθένα από τα επεισόδια των 22 λεπτών είναι μια γρήγορη περιπέτεια που δίνει έμφαση στην αγάπη για το περιβάλλον, τονίζοντας τις δεξιότητες πριν την εκμάθηση της γραφής και της ανάγνωσης μέσα από τη χρήση των οδικών σημάτων και συμβόλων. “Τα Σταυροδρόμια της Ζούγκλας” είναι μια παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου.