Τρύπια μπιφτέκια με πουρέ και λαχανικά βουτύρου

Σήμερα, θα φάμε λαχταριστά ζουμερά τρύπια μπιφτέκια με πουρέ και λαχανικά βουτύρου. Μια νέα γευστική πρόταση της αγαπημένης μας σεφ Ιωάννας Τσολομίτη.

Υλικά:

για τον κιμά:

1/2 κιλό χοιρινό κιμά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ποτήρι του κρασιού μπύρα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκόμμενα στο μούλτι
1/2 ματσάκι μαιντανό
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

για τη γέμιση:

1 λουκάνικο χωριάτικο σωταρισμένο
500 γραμ αρακά για γαρνιτούρα
2 καρότα κομμένα σε κύβους
3 κούπες πουρέ
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε όλα τα υλικά του κιμά και αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο για λίγη ώρα, ώστε τα μπιφτέκια να πλάθονται καλύτερα. Βράζετε τον αρακά και τα καρότα για 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε μια κουταλιά βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε μέσα τα λαχανικά, περιστρέφοντας το κατσαρολάκι για να πάει παντού το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε ή τηγανίζετε το λουκάνικο και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλάθετε για κάθε μπιφτέκια δύο μέρη κιμά, σε λεπτά κουλουράκι. Στο ένα κομμάτι κιμά απλώνετε γύρω γύρω το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Βάζετε πάνω το άλλο κομμάτι κιμά και κλείνετε πολύ καλά τις άκρες, ώστε να μην ανοίξει το μπιφτέκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αφού κλείσετε καλά τα μπιφτέκια, ανοίγετε μια μεγάλη τρύπα στη μέση σαν κουλουράκι. Ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 20 λεπτά. Σερβίρετε με πουρέ και με τα λαχανικά βουτύρου.

Μπορείτε να βρείτε κι άλλες πεντανόστιμες συνταγές στο βιβλίο «Πρόσκληση Μαγειρικής» των εκδόσεων Gema.