- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Υγιέστερα τα μωρά από τις μακροχρόνιες σχέσεις

Αν θέλετε τα νεογέννητα μωράκια σας να μην έχουν κανένα πρόβλημα υγείας, να είναι σε σωστό βάρος και εσείς να γεννήσετε… με έναν πόνο, φροντίστε τα τέκνα αυτά να είναι «προϊόν» μακροχρόνιας σχέσης και όχι εφήμερης.
Αυτά μας ενημερώνουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Auckland στη Νέα Ζηλανδία, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν ανάμεσα σε 2.507 επίτοκες που κρατούσαν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους μωρό. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που είχαν μια ομαλή σχέση, διάρκειας μεγαλύτερης του ενός έτους και έμειναν έγκυες μετά από αυτή την πρώτη περίοδο, είχαν καλή εγκυμοσύνη, χωρίς προβλήματα εμφάνισης υψηλής πίεσης, διαβήτη και προεκλαμψίας. Από την άλλη, τα μωρά που γεννήθηκαν ήταν σε απόλυτα φυσιολογικό βάρος και με καλή υγεία.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο λόγος για τον οποίο ο τοκετός είναι συνήθως καλύτερος στην περίπτωση της μακρόχρονης σχέσης βρίσκεται στο ότι οι μητέρες εκτίθενται περισσότερο στα «πατρικά αντιγόνα», τα οποία είναι ωφέλιμα, καθώς τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας. Και βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον παράγοντα ψυχολογία, αφού οι γυναίκες που γίνονται μητέρες έπειτα από μια δοκιμαστική περίοδο στη σχέση τους, έχουν συνήθως κάποια πλεονεκτήματα του τύπου νιώθουν ασφάλεια, αυτοπεποίθηση, αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητα.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που είχαν λιποβαρή μωρά, συνήθιζαν να έχουν και μικρές σχέσεις στη ζωή τους. Τα παραπάνω συμπεράσματα ενσωματώθηκαν στα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας αναφορικά με τον τρόπο ζωής, την ηλικία, το βάρος κ.ά. των πρωτότοκων μητέρων.