- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Υπολογιστές γένους θηλυκού!

Αν αναρωτιέστε γιατί στους περισσότερους υπολογιστές και συσκευές με φωνητικές οδηγίες συνήθως ακούμε γυναικεία φωνή η απάντηση κρύβεται στην επιστήμη της βιολογίας.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι άνθρωποι γενικότερα βρίσκουν τις γυναικείες φωνές πιο ευχάριστες απ’ ό,τι τις αντρικές και αποτελεί εδραιώμενη άποψη ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ανεπτυγμένος και σχεδιασμένος ώστε να αρέσκεται στις γυναικείες φωνές.

Αυτό υποστηρίζει και ο καθηγητής του Stanford University Κλίφορντ Νας και συγγραφέας του βιβλίου «Τhe Man Who Lied to His Laptop: What Machines Teach Us About Human Relationships».

Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό, ωστόσο, συνέβη στην Γερμανία, όπου η BMW αναγκάστηκε να ανακαλέσει αυτοκίνητα της σειράς 5 στα τέλη του 1990, μετά τη σωρεία κλήσεων που δέχθηκε από παραπονούμενους οδηγούς που αρνιόντουσαν να δεχθούν οδηγίες από μία γυναίκα.

Από την άλλη εκπρόσωπος τύπου αρνήθηκε να αιτιολογήσει την επιλογή της γυναικείας φωνής για την Siri στην Αμερική, αλλά ούτε γιατί στην Αγγλία είναι άντρας, παρά τις υποδείξεις των Βρετανών χρηστών που ζητάνε μία γυναικεία φωνή.