Φτιάξ’ το μόνος σου: Σεμινάρια για Μαμάδες και Παιδιά

Κατασκευές με χαρτί και ύφασμα, ανακύκλωση ρούχων, χειροποίητο κόσμημα, αλλά και μαθήματα ζωγραφικής και φωτογραφίας ξεκινούν τον Οκτώβρη στο LU Creative Studio, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να αρχίσουν τη νέα σεζόν με αισιόδοξη και δημιουργική διάθεση.

Προσφερόμενα Σεμινάρια

– Χειροποίητο Κόσμημα
Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου αποτελεί εισαγωγή στη σύνθεση κοσμημάτων με χειροποίητες χάντρες, κρίκους, κουμπιά και διάφορα άλλα υλικά. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα μάθουν να κατασκευάζουν υφασμάτινα λουλούδια, καρφίτσες, μπουτονιέρες, περικάρπια, τσόκερ & κολιέ από ύφασμα, τσόχα & δέρμα

– Αξεσουάρ, τσάντες και χρηστικά αντικείμενα για εσάς και για το σπίτι
Εύκολες τεχνικές κατασκευής με δέρμα & ύφασμα για ζώνες, κορδέλες για τα μαλλιά, πουγκιά και καπνοθήκες, καθώς και ιδέες για τη διακόσμηση προσωπικών αντικειμένων (ημερολόγιο, ομπρέλα κτλ). Το δεύτερο μέρος συμπεριλαμβάνει βασικές γνώσεις ραπτικής, σχέδιο και πατρόν, τεχνικές υφάσματος και βελονιές κεντήματος για την κατασκευή τσάντας.

– Ανακύκλωση – Μεταμορφώστε τα παλιά σας ρούχα & δημιουργείστε και νέα από την αρχή!
Απλές εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε τα παλιά σας ρούχα και αξεσουάρ, σε νέα και μοναδικά κομμάτια. Ξεκινάμε με απλές κοπές, δεσίματα και πλέξεις, δίχως εξειδικευμένες γνώσεις ραπτικής και στην συνέχεια πειραματιζόμαστε και φτιάχνουμε ρούχα από την αρχή!

– Παιδικά Τμήματα κατασκευών με χαρτί και με υφάσματα
Για παιδάκια από 6 έως 10 χρονών. Μέσα από την δημιουργία με χρώματα, υφάσματα, πολύχρωμες κλωστές και νήματα τα παιδιά χαλαρώνουν και εκτονώνονται. Με το τέλος του σεμιναρίου θα έχουν όλα κατασκευάσει και έναν υφασμάτινο φίλο:-))

– Ζωγραφική
Εισαγωγή στο ελεύθερο σχέδιο (φόρμες, σύνθεση, χρώμα)

– Φωτογραφία
Ιστορία της φωτογραφίας, σύνθεση, αισθητική, φωτισμός, επεξεργασία εικόνας

Το LU Creative Studio θα είναι ανοιχτό για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
από την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου,
καθημερινές από τις 17.00-20.00

Τα μαθήματα αναλυτικά

Η ομάδα του LU αποτελείται από έμπειρους συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, σχεδιαστές ρούχων και κοσμημάτων, κτλ.), οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί σας πολύτιμες πληροφορίες, πρωτότυπες τεχνικές και απλές εφαρμογές για να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας δημιουργικά και να ανακαλύψετε νέους τρόπους χαλάρωσης και εκτόνωσης.

Μέσα από τα σεμινάρια ραπτικής και κοσμήματος θα μάθετε να δημιουργείτε μόνοι σας ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ και τσάντες, χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη διαθέτετε ανακυκλώνοντας τα και μετατρέποντας τα σε νέα και μοναδικά κομμάτια. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να εξατομικεύσουν την ντουλάπα τους και να αποκτήσουν γνώση που θα τους δώσει ανεξαρτησία και ευελιξία στο ντύσιμο τους, στυλίστες που θέλουν να εφαρμόσουν έξυπνες τεχνικές σε fashion design, επαγγελματίες και εμπόρους ρούχων που θέλουν να διαφοροποιήσουν την προϊοντική τους γκάμα καθώς και άτομα ευαισθητοποιημένα στις δυνατότητες ενεργής ανακύκλωσης και επανάχρησης υλικών και ενδυμάτων.

Το μάθημα της ζωγραφικής απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας. Θα διδαχθούν βασικές αρχές του ελεύθερου σχεδίου (φόρμες, σύνθεση, χρώμα), η έννοια του φωτός και της σκιάς, τεχνικές όπως ακουαρέλα, λάδι, κολλάζ και μικτές τεχνικές. Όλα αυτά θα συνδυαστούν με ομαδικές συζητήσεις γύρω από την Ιστορία της Τέχνης και προβολές έργων μεγάλων καλλιτεχνών, καθώς και κάποιες επισκέψεις σε εκθέσεις και μουσεία της Αθήνας.

Αντίστοιχα στα μαθήματα φωτογραφίας θα διδαχθούν η ιστορία της φωτογραφίας, ρεπορτάζ, τεχνικές στούντιο, αλληλουχία εικόνας (σεκάνς), retouch, τρισδιάστατη φωτογραφία, αισθητική, σύνθεση, φωτισμός και η φωτογραφία στην ψηφιακή εποχή. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται προβολές και ντοκιμαντέρ σχετικά με την φωτογραφία.

Πληροφορίες
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαριλού Νικολάου
Αμφικτύονος 23, Θησείο
Τ. 210 3411271
[email protected] , www.lucreativestudio.gr