- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φτιάχνουμε απίθανα μπισκοτογλειφιτζούρια

Ξεχάστε τις κλασικές συνταγές για μπισκότα και δοκιμάστε να φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας μπισκοτογλειφιτζούρια. Ιδανικά για το μπουφέ του παιδικού πάρτι, για σνακ στο σχολείο, για το κυριακάτικο πρωινό.

Yλικά:

1 κούπα βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 βανίλια
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χρώματα ζαχαροπλαστικής
καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίξτε έναν έναν τους κρόκους και τη βανίλια. Κατόπιν ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει πια στα χέρια. Τυλίξτε τη ζύμη με πλαστική διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο ώστε να σφίξει λίγο. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστού χρησιμοποιώντας τον πλάστη κι ύστερα κόψτε την σε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ. Τοποθετήστε τις ροδέλες σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε ένα καλαμάκι στην κάθε μια ροδέλα και ψήστε τες στο φούρνο, στους 200ο για 15 λεπτά. Ανακατέψτε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μπολ ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εύκολα. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγο, ξεκολλήστε τα με προσοχή και τοποθετήστε τα επάνω σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν τελείως.

Στολίστε τα γλειφιτζούρια χρησιμοποιώντας τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνοντας ό,τι σχέδια θέλετε. Αφήστε τα γλειφιτζούρια να στεγνώσουν τελείως κι ύστερα….απολαύστε τα!