- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φτιάχνουμε το σοκολατένιο κέικ της Martha Stewart

Υποδεχόμαστε την εβδομάδα αλλά και τον Οκτώβριο με ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ δια χειρός Martha Stewart. Σας το προτείνουμε με πολλή αγάπη για να γλυκάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά:

1 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ανάλατο κακάο
1 κούπα βραστό νερό.
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 3/4 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
5 ασπράδια αυγών
5 κουταλιές του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο C. Βουτυρώνετε 2 στρογγυλές φόρμες κέικ και ραντίζετε από πάνω προσεκτικά με το κακάο. Χτυπατε καλά με το σύρμα το βραστό νερό με το κακάο μέχρι να ενωθούν, και εν συνεχεία ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τις 2 1/2 κούπες ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά. Μετά, στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνετε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το μείγμα του νερομένου κακάου. Και στο τέλος προσθέτετε τις 4 κουταλιές βανίλια. Χωρίζετε το μείγμα στις 2 φόρμες και ψήνετε τα κεικ για 50 λεπτά. Αφαιρείτε τα σκευη από το φούρνο, τα φήνετε να κρυώσουν και τα βγάζετε από τη φόρμα.Στη συνέχεια χτυπάτε πάνω από νερό που βράζει, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα ασπράδια και το σιρόπι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάζετε από τη φωτιά το μείγμα και με το μίξερ το χτυπάτε για 5 λεπτά στην μεγάλη ταχύτητα.Τέλος, προσθέτετε την υπόλοιπη βανίλια. Μετά βάζετε σε μια πιατέλα το ένα κέικ και απλώνετε από πάνω μια κούπα της κρέμας. Βάζετε και το 2ο κέικ και απλώνετε και την υπόλοιπη κρέμα. Παγώστε το κέικ 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.

*Εναλλακτικά, οι 2 στρώσεις κέικ μπορούν να ετοιμαστούν 2 μέρες νωρίτερα. Αφού κρυώσουν, τυλιξτε τις σφιχτά σε πλαστικό και κρατήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου.