Φυτεύουμε φύτρο σταριού στο σπίτι!

Το στάρι περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών. Στο κέντρο του σπόρου του σιταριού, βρίσκεται το φύτρο. Το φύτρο είναι το τμήμα του σπόρου στο οποίο οφείλεται η ανάπτυξη του βλαστού.

Το φύτρο είναι η πηγή με πολλά θρεπτικά συστατικά (23 τον αριθμό) πρωτεΐνες βιταμίνες αφομοιώσιμα μεταλλικά άλατα ω-6 λιπαρά οξέα λίγες θερμίδες και λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά.

Το φύτρο του σιταριού μπορείτε να το αγοράσετε από πολλά καταστήματα, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας.

Θα το καταναλώσετε: Σε ωμές σαλάτες, σούπες, σε φαγητά.

Για την καλλιέργεια του:

Πλένουμε καλά τους σπόρους με χλιαρό νερό και τους βάζουμε, κατά προτίμηση, σε γυάλινο δοχείο, τους σκεπάζουμε με νερό για 6 ώρες. Κατόπιν τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε πάλι στο γυάλινο δοχείο, όπου τους ραντίζουμε 2 με 3 φορές την ημέρα και με αυτόν τον τρόπο θα βλαστήσουν περίπου σε 6 μέρες.

Κατόπιν τους ξεπλένουμε πάλι καλά και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Η κατανάλωση πρέπει να γίνει σε 3-4 μέρες το πολύ. Το φύτρο το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο.

Το δοχείο που φιλοξενεί τους σπόρους πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος.

Πηγή: econews