- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Χαρίζετε πόσιμο νερό αγοράζοντας το άρωμα Acqua του Armani

Μια μεγάλη πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της έλλειψης πόσιμου νερού σε διάφορες χώρες έχει αναλάβει ο γνωστός οίκος Giorgio Armani. Μέσα από τη σειρά αρωμάτων Acqua di Gio και του Acqua di Gioia, που βρίσκονται από τη φύση τους σε αρμονία με το νερό, έχει δημιουργηθεί μια εκστρατεία αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό (Green Cross International).

Συγκεκριμένα από την πώληση κάθε αρώματος Acqua di Gio και Acqua di Gioia, θα διατίθενται 100 λίτρα ασφαλούς νερού ετησίως στα παιδιά και τις κοινότητες όπου ζουν. Στη συνέχεια, κάθε συμμετέχων θα καλείται, μέσω ενός προσωπικού κωδικού, ο οποίος θα εμφανίζεται στην εξωτερική συσκευασία του επιλεγμένου αρώματος, να συνεχίσει τη δράση του στο Διαδίκτυο. Ο στόχος του είναι να ανταποκριθεί στην πρόκληση «Acqua for Life Challenge» και να προσφέρει 40 εκατομμύρια λίτρα ασφαλούς νερού σε πληθυσμούς που στερούνται πρόσβασης σε αυτό και κυρίως, σε παιδιά.

Η πρωτοβουλία Acqua for Life Challenge 2011 έχει ήδη ωφελήσει 10 κοινότητες που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Γκάνας. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 43.314.986 λίτρα ασφαλούς νερού για 27.000 περίπου κατοίκους, όπου περίπου 3.500 είναι παιδιά τα οποία απολαμβάνουν το νερό στο σχολικό τους περιβάλλον, έχοντας τη πρόσβαση σε ασφαλές νερό όλη την ημέρα.

Επόμενος στόχος, μέσα από την εκστρατεία Acqua for Life 2012 είναι η Βολιβία όπου συγκεκριμένες περιοχές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην πρόσβαση σε ασφαλές νερό.

Δείτε το βίντεο για την καμπάνια του Armani για το νερό