- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ», μια γιορτή για τα παιδιά στο Cine Καλυψώ (22/1)

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου από τις 12:00 μέχρι τις 19:00 στο Cine Καλυψώ διοργανώνεται απο την ΜΚΟ BabyFeat μία γιορτή για τα παιδιά αφιερωμένη στην αλληλεγγύη, στην ανταλλαγή και στη δημιουργία υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας. Η εκδήλωση “χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ” στηρίζει το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και διαδίδει την αλληλεγγύη μεταξύ οικογενειών.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

12:00 – 19:00 Χαριστικό – Ανταλλακτικό παζάρι
12:00 – 14:30 Δημιουργική απασχόληση με χρώματα από τις δασκάλες του Π.Ε.Ν.
14:30 – 15:30 Διαδραστική θεατρική παράσταση “Ο ΧΑΧΑ και η ΧΙΧΙ”
16:30 – 17:30 Κουκλοθέατρο με γιγαντόκουκλες “Η Περιπέτεια των 4 Εποχών”
18:00 – 19:00 Θεατρική διασκευή του παραμυθιού “Τα σπίρτα που άναβαν…όνειρα”

Συμβολικό τιμή σε κάθε παράσταση 5€ μόνο για τα παιδιά [Για τους γονείς δωρεάν]

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

*Χαριστικό – Ανταλλακτικό παζάρι [12:00 – 19:00]
«Χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ», μια γιορτή για τα παιδιά
Αφορά σε /παιδικά είδη και σπιτικές νοστιμιές, ροφήματα και πολλές εκπλήξεις!!!
Φέρτε παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια που είναι πια μικρά για τα παιδιά σας, για να τα ανταλλάξετε, να τα χαρίσετε και να γνωρίσετε άλλους γονείς! Μαζί θα δώσουμε το καλό παράδειγμα στη “νέα γενιά”, χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ = χαρά, ζεστασιά και καινούργιες φιλίες!

*Σημείο συγκέντρωση παιδικών/βρεφικών αντικειμένων για το χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι θα είναι στη Μεταμορφώσεως 19, Μοσχάτο, τηλ επικοινωνίας 210 – 4835152, Δήμητρα, 9:00 – 21:00.
Πράγματα που θα μείνουν από το χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι θα διατεθούν στο ΠΕΝ – ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ΠΕΝ θα δωριστεί από το babyfeat σε άλλες οικογένειες και οργανώσεις όπου υπάρχει ανάγκη.

Δημιουργική απασχόληση με χρώματα από τις δασκάλες του Π.Ε.Ν. [12:00 – 14:30]
Τα έργα των παιδιών θα δοθούν στον σύλλογο καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι την “Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου” – στις 4 Φεβρουαρίου.

Διαδραστική θεατρική παράσταση “Ο ΧΑΧΑ ΚΑΙ Η ΧΙΧΙ” [14:30 – 15:30]
“Ο Χαχά και η Χιχί ταξιδεύουν μ’ ένα αερόστατο πάνω από τη γη! Στο ταξίδι τους θα γνωρίσουν καινούργιους φίλους αλλά και τον τρομερό κύριο Πόλεμο. Θα καταφέρουν άραγε να απαλλαχθούν για πάντα απ’ αυτόν;”
Μία παράσταση είναι που συνδυάζει το λόγο με την κίνηση και τη μουσική, ενώ τα παιδιά συμμετέχουν κινητικά και ρυθμικά στη ροή της ιστορίας. Προτείνεται για παιδιά από 4 έως 10 ετών.

Χαχά: Ευγενία Παπαδάκη
Χιχί: Νάνσυ Κλαμπάτσα

Κουκλοθέατρο με γιγαντόκουκλες “Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ 4 ΕΠΟΧΩΝ” [16:30 – 17:30]
“Σε χρόνια μακρινά, σε χρόνια περασμένα, σε κάτι πράσινα παλάτια κι ανθισμένα, τέσσερις άρχοντες, τέσσερις βασιλιάδες ζούσαν.Τα ονόματά τους κάποτε, όλοι μπορεί ν ακούσαν. Τι συνέβη όμως, όταν ένας απ’ τους βασιλιάδες, το ξένοιαστο και άτακτο Καλοκαίρι, αποφάσισε να κυβερνήσει μόνο του τον κόσμο και να μη δώσει τα ηνία στο Φθινόπωρο;”
Μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, με καταπληκτικές κούκλες και σκηνικά! Με φρέσκια ματιά σ’ένα πολύ επίκαιρο ζήτημα…. Μια σημαντική ιστορία για τη φύση και τον άνθρωπο.

Διασκευή-Σκηνοθεσία-Κατασκευές: Μπέσυ Χαϊκάλη

Θεατρική διασκευή του παραμυθιού “ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΝ…ΟΝΕΙΡΑ” [18:00 – 19:00]
“Eγώ είμαι ένας απλός περαστικός… Κάποτε την είδα και την άκουσα αυτήν την ιστορία, κι επειδή μου άρεσε πολύ, ήρθα εδώ να σας την διηγηθώ…
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε μια πόλη σαν κι αυτή, ένα κοριτσάκι…”
Δραματοποιημένη αφήγηση από την Μαρίνα Βήλλου.


Cine Καλυψώ

Καλυψούς & Γρηγορίου Λαμπράκη, Καλλιθέα