- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Χαρίστε τους το πιο απολαυστικό μασάζ

Τίποτα δεν ευχαριστεί το μωράκι σας περισσότερο από ένα απολαυστικό μπάνιο λίγο πριν τον ύπνο. Αλλά, αν όλη η ιεροτελεστία συνοδεύεται και από ένα τρυφερό μασάζ, η ικανοποίηση και το αίσθημα αγάπης που θα νιώσετε αμφότεροι, απογειώνεται. Προσέξτε μόνο ώστε να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας να του αφιερώσετε, χωρίς να σας βιάζει κάτι. Διαλέξτε ένα δωμάτιο που θερμαίνεται καλά και προτιμήστε να είστε μόνη με το μωρό. Πάρτε άνετη θέση και φροντίστε να έχετε την πλάτη σας σε ίσια θέση.
Το μασάζ που θα προσφέρετε στο μωρό σας θα πρέπει να είναι ευχάριστο τόσο για σας όσο και για το μωρό σας.
Μην προσπαθείτε να κάνετε μηχανικές κινήσεις, αλλά αφήστε να σας οδηγήσουν τα χέρια σας και οι αντιδράσεις του παιδιού σας.

Το μασάζ βήμα-βήμα
Πάρτε μια μικρή ποσότητα γαλακτώματος ή ενυδατικής κρέμας στα χέρια σας και ζεστάνετέ τη τρίβοντάς τη. Παίξτε με το μωρό σας, μιλάτε του και γελάτε του καθώς ξεκινάτε το μασάζ και καθ’ όλη τη διάρκειά του. Στην αρχή, κάνετε απαλό μασάζ στους ώμους ξεκινώντας από το λαιμό, κατόπιν κατεβείτε κατά μήκος των μπράτσων χωρίς να ξεχάσετε τις παλάμες και τα χεράκια του.
Όσον αφορά τα χέρια, κάνετε μασάζ με απαλές και κυκλικές κινήσεις στο κέντρο της παλάμης , κατόπιν τεντώστε απαλά το κάθε δάχτυλο ξεχωριστά.
Για το θώρακα και την κοιλιά, κάνετε μασάζ με το χέρι σας επίπεδο, διαγράφοντας κύκλους κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Μην πιέζετε, το βάρος του χεριού σας αρκεί.
Τοποθετήστε το χέρι σας επίπεδο πάνω στο στήθος του μωρού και αρχίστε να κατεβαίνετε αργά. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο χέρι. Προχωρήστε κατόπιν στις γάμπες, κρατήστε το πόδι του μωρού σας με το ένα χέρι και με το άλλο χέρι κάντε μασάζ από το πίσω μέρος της γάμπας μέχρι το μηρό, αμέσως μετά προς το γοφό. Πάρτε κατόπιν το πόδι του μωρού σας και κρατήστε το σφιχτά ανάμεσα στα χέρια σας για να κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το πέλμα, αρχίζοντας από τα δάχτυλα μέχρι τη φτέρνα. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στα δάχτυλα του ποδιού και κάνετε μασάζ σε κάθε ένα ξεχωριστά. Τεντώστε τα απαλά όλα μαζί προς τα πάνω.

Φυσικά, μην αφήσετε παραπονεμένη την πλάτη του μωρού σας. Τοποθετήστε το χέρι σας επίπεδο κα ιξεκινήστε το μασάζ από τους ώμους με κατεύθυνση τους μηρούς.
Μην ξεχνάτε, σε όλη τη διαδικασία να έχετε το ένα χέρι σας πάνω στο μωρό.