- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Χειροποίητα δώρα… από καρδιάς

Μπορεί η οικονομική κρίση να μας έχει επηρεάσει, αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας εμποδίσει από το να χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, δώρα που τα έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι. Όπως εύστοχα έλεγε κι ο Γάλλος συγγραφέας Πιερ Κορνέιγ πιο σημαντικό από το δώρο αυτό καθαυτό είναι ο τρόπος που θα το προσφέρουμε. Τα φετινά Χριστούγεννα ας κάνουμε την αρχή προσφέροντας δώρα ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας.

Για τις γυναίκες:
*Σκουλαρίκια με πέρλες
Θα χρειαστείτε δύο κομμάτια μεταξωτής κλωστής στο χρώμα της επιλογής σας, τέσσερις χάντρες 9-10 χιλιοστών, τέσσερις χάντρες 6-7 χιλιοστών στα χρώματα της αρεσκείας σας και δύο κλιπς κουμπώματος για σκουλαρίκια.
Περάστε την μια κλωστή από το τέλος για να έχετε διπλό σκοινί και εν συνεχεία δέστε την από το κλιπ κουμπώματος με ένα σφικτό κόμπο για να βεβαιωθείτε ότι έχει θηλικώσει σωστά. Πρώτα περνάτε τη μικρότερη χάντρα, κάνετε έναν κόμπο για να μην φύγει και περνάτε τη μεγαλύτερη χάντρα κάνοντας πάλι στο τέλος ένα κόμπο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Μόλις τελειώσετε με τη τελευταία χάντρα κάντε στο τελείωμα έναν διπλό κόμπο. Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα ανοίξει, προσθέστε στον κόμπο λίγη logo Στιγμής. Χαρίστε τα μέσα σε ένα τούλινο πουγκί.

*Πάνινη τσάντα ζωγραφισμένη με σιδερότυπα
Μια απλή πάνινη τσάντα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μοναδικό αξεσουάρ με τρεις κινήσεις. Προμηθευτείτε το ειδικό χαρτί εκτύπωσης για σιδερότυπα από τα καταστήματα με αναλώσιμα είδη για υπολογιστές. Ρίξτε μια ματιά σε βιβλία διακόσμησης και ζωγραφικής ή στο ίντερνετ για να βρείτε το σχέδιο που σας αρέσει. Αφού επιλέξετε την εικόνα της αρεσκείας σας, σκανάρετε το σχέδιο στο χαρτί για τα σιδερότυπα και εκτυπώστε το. Στη συνέχεια με ένα ψαλίδι ή ένα κοπίδι κόψτε προσεκτικά το σχέδιο, προσέχοντας να μην αφήσετε κενά. Τοποθετείστε το σχέδιο σε όποιο σημείο της τσάντας επιθυμείτε για να είστε σίγουροι για το πού θα το τυπώσετε. Εν συνεχεία, γυρίστε το σιδερότυπο ανάποδα και σιδερώστε το, αρχίζοντας από τις άκρες ώστε να βεβαιωθείτε ότι κάνει καλή επαφή πάνω στο πανί. Μην κουνάτε το σίδερο άσκοπα πάνω στο πανί για να μην χαλάσετε το σχέδιο. Μόλις το σιδερότυπο κρυώσει, αφαιρέστε το χαρτί.

Για τους άντρες:
*Θήκη για ipod- iphone
Κλέψτε τις εντυπώσεις χαρίζοντας πρωτότυπες χειροποίητες θήκες για το ipod και το iphone που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Θα χρειαστείτε δυο κομμάτια καστόρι διαφορετικού χρώματος για να κάνετε αντίθεση και ένα κομμάτι καστόρι για διακόσμηση. Κόβετε το κάθε κομμάτι σε διαστάσεις 11 Χ 30 εκατοστά. Στο κομμάτι που έχετε επιλέξει για διακόσμηση ζωγραφίζετε το γνωστό ΄΄μήλο΄΄ που είναι το σήμα της εταιρίας που βγάζει τα ανωτέρω προιόντα. Εν συνεχεία, εφαρμόζετε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, τα διπλώνετε και ράβετε προσεκτικά τις τέσσερις άκρες αφήνοντας 2 εκατοστά απόσταση κάθε φορά από το άνοιγμα και 1 εκατοστό από τα πλάγια. Μόλις τελειώσετε το ράψιμο, ράψτε στην εξωτερική πάνω πλευρά το σήμα της εταιρίας που ήδη έχετε φτιάξει.

*Μανικετόκουμπα
Τα μανικετόκουμπα είναι ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ κόσμημα για τους άνδρες που θέλουν να ξεχωρίζουν. Χαρίστε μοναδικά μανικετόκουμπα που τα έχετε εμπνευστεί αποκλειστικά και μόνον για τον αποδέκτη τους. Το μόνο που χρειάζεται να προμηθευτείτε είναι κλιπς μανικετόκουμπων από τα καταστήματα ραπτικής ή κατασκευής κοσμημάτων και κουμπιά με πολύτιμους λίθους της επιλογής σας. Το κόστος δεν είναι όσο εξωπραγματικό ακούγεται αφού οι λίθοι δεν κοστίζουν ακριβά. Στα κλιπς μανικετόκουμπων κολλάτε με ισχυρή κόλα για μέταλλα τους πολύτιμους λίθους και έχετε ήδη φτιάξει τα μανικετόκουμπα.