“Χημεία – η ζωή μας, το μέλλον μας”, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο διεθνές έτος Χημείας (από 01 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2011) και μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με τα δύο Ινστιτούτα του: Θεωρητικής & Φυσικής Χημείας και Οργανικής & Φαρμακευτικής Χημείας και άλλους φορείς και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, καθώς και τη μοναδική έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ «Τα Βραβεία Νόμπελ Χημείας (1901-2010)».

Στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος το Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ** σε συνεργασία με το ΕΙΕ διοργανώνει τη διεθνώς μοναδική έκθεση με τίτλο: “Χημεία – η ζωή μας, το μέλλον μας. Τα Βραβεία Νόμπελ Χημείας (1901-2010)”, την οποία η RAI χαρακτήρισε μοναδική ευκαιρία παγκόσμιας επιστημονικής και πολιτιστικής προβολής της Ελλάδας.
Για πρώτη φορά παρουσιάζονται διεθνώς, χειρόγραφα και επιστολές των Βραβείων Νόμπελ Χημείας, γραμματόσημα και μετάλλια που εκδόθηκαν προς τιμή τους, καθώς και πατέντες από το αγγλικό γραφείο ευρεσιτεχνίας.

Την έκθεση προλογίζουν με κείμενά τους 12 Νόμπελ Χημείας και παγκοσμίου φήμης και κύρους χημικοί.
H έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Εγκαίνια έκθεσης 01 Φεβρουαρίου 2011.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

**Το Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ
Το Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ, το οποίο θα ανοίξει σύντομα τις πόρτες του στο κοινό, είναι το μοναδικό στο κόσμο Μουσείο που περιέχει 6.500 εκθέματα για τον Άλφρεντ Νόμπελ, την οικογένειά του και όλους τους βραβευμένους με Βραβείο Νόμπελ.
Ανήκει στο υπό ίδρυση Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό, Πολιτιστικό, Οικολογικό και Ανθρωπιστικό Ίδρυμα Καθηγητή Γιώργου Σ. Μάρκου. Σήμερα είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Εκδίδει το τριμηνιαίο Ελληνοαγγλικό διεθνές περιοδικό Νέα του Μουσείου της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ (διανέμεται δωρεάν σε 12.000 τεύχη, σε 61 κράτη).
Τα τελευταία χρόνια οι Συλλογές του, απέκτησαν παγκόσμια αναγνώριση και βραβεύτηκαν σε πολλά κράτη (ΗΠΑ, Αγγλία, Ιταλία κ.α.). Οι επιστημονικές έρευνες και οι εκθέσεις που οργανώνει το Μουσείο φέρνουν στο φως της διεθνούς δημοσιότητας ιστορικής αξίας, άγνωστα, ανέκδοτα, σπάνια έγγραφα, επιστολές και αντικείμενα.

Πληροφορίες:
Χάρης Πόγκας, Παναγιώτης Δρακούλης, Γιάννης Παναγόπουλος
Ολύμπου 79, Χαλάνδρι (Στάση Μετρό Χαλάνδρι)
τηλ. 210 6838180, 210 6838545+547 / Fax: 210 6838181
e-mail: [email protected] / www.mhnc.gr