Χρόνια Πολλά από τον Gummy Bear

Εισέβαλε ξαφνικά στη ζωή μας, αλλά δεν άργησε να γίνει αγαπημένο μικρών και μεγάλων, το πράσινο λαστιχένιο αρκουδάκι, που ακούει στο όνομα Gummy Bear, και εν συνεχεία να γίνει το hit της χρονιάς. Και αφού ακούσαμε πάρα πολλές εκδοχές των τραγουδιών του, και δεν κρύβουμε πως κουνηθήκαμε στο ρυθμό τους, σήμερα λέμε να δούμε λίγα πράγματα για την ιστορία του.
Αλήθεια, παιδιά, τι είναι ο gummy bear; Από πού μας ήρθε και ποιος τον δημιούργησε; Επειδή θέλουμε να είστε «διαβασμένα» παιδιά, θα σας θυμίσουμε λίγο τα ζαχαρωτά. Για φέρτε λοιπόν στο μυαλό σας, γιατί σίγουρα τα έχετε δει (ιδίως αν έχετε ταξιδέψει στη Γερμανία), τα πολύχρωμα λαστιχένια ζελεδάκια.
gummy bearΟ gummy ή gummi στα γερμανικά είναι ένα γλύκισμα, που παρασκεύασε στη Βόννη ο κύριος Hans Riegel, το 1922, ο οποίος ίδρυσε και το εργαστήριο-βιομηχανία ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία Haribo. Η επιτυχία του Gummi Bear ως γλυκίσματος ήταν τεράστια και μάλιστα σε πολλές γεύσεις, βατόμουρο, φράουλα, λεμόνι κ.ά.

Το τραγούδι του Gummy Bear

Το τραγούδι του τραγουδιέται σε 30 γλώσσες, ενώ πρόσφατα ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους και στην Ελλάδα – ήδη το χαριτωμένο αρκουδάκι θα δώσει και τις πρώτες του παραστάσεις! Και μπορεί στην Ελλάδα, το τραγούδι του gummy bear να έγινε τώρα το απόλυτο hit με περισσότερες από 500.000 πωλήσεις μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η ιστορία του τραγουδιού όμως πάει λίγο πίσω. Στα τέλη του 2006, ένας Ουγγρο-Γερμανός μουσικός, ονόματι Christian Schneider, συνέθεσε αυτό το τραγούδι για μικρά αλλά και… μεγάλα παιδιά.

Ο συνθέτης έχει κάνει παραγωγή και έχει γράψει μουσική για τον Rufus Thomas, την Gloria Gaynor, τους SASH, τους Βlackblood, τον ΟΖΟ και για την ταινία «Felix the cat». Ο ίδιος δηλώνει ότι πριν από την ηχογράφηση, το τραγούδησε σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και προφανώς κατάλαβε ότι ο Γκάμι έτρεχε προς την επιτυχία.

Το τραγούδι μπήκε στο τοπ 10 στη Γαλλία, έφτασε στο νούμερο 2 στην Αυστραλία, στο 2 στη Σουηδία, 1 στην Ουγγαρία και στη Ρωσία και 1 στα χορευτικά charts του i-tunes στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν «γνωρίσει» τον gummy bear, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Στην αρχή ήταν ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων με «αυθεντική γλώσσα» τα Ουγγαρέζικα! Στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε άλλες επτά γλώσσες, έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και σήμερα ο gummy bear πρέπει να μιλάει και… σουαχίλι! Το αυθεντικό ringtone ήταν νούμερο 1 στα σχετικά charts για οκτώ μήνες.