Όλγα Λαφαζάνη: “Προορισμός της γυναίκας είναι να γίνει μάνα”

Η όμορφη Όλγα άφησε για λίγο το στούντιο της εκπομπής που συμμετέχει στο alter “πολύ μπλα μπλα” και μας μίλησε για τη λίγων μηνών κορούλα της, την αλλαγή στη ζωή της με τη γέννηση του μωρού και ποιος είναι πλέον ο πιο συνηθισμένος λόγος που τσακώνεται με τον σύζυγό της Νίκο Οικονόμου.

– Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου μετά τη γέννηση της κόρης σου;
Η αλλαγή είναι ολοκληρωτική. Η καθημερινότητά μου πλέον καθορίζεται αρχικά από εκείνη. Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η κόρη μας και στη συνέχεια έρχονται όλα τα υπόλοιπα.

– Μέχρι τώρα ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή με την μπέμπα;
Η πιο δύσκολη στιγμή αναμφισβήτητα ήταν όταν κόλλησε μια ίωση από μένα, όταν ήταν μόλις 50 ημερών. Την έβλεπα να ταλαιπωρείται αλλά τότε κατάλαβα τη δύναμη που έκρυβε αυτό το πλασματάκι και την προσπάθεια που έκανε για να επιβιώσει.

– Όταν την πήγατε την πρώτη μέρα στο σπίτι,Ππιες ήταν οι αντιδράσεις σας;
Αρχικά ήμουν πολύ συγκινημένη μετά όμως έπαθα μια κρίση άγχους για το πώς θα τα καταφέρω να περιποιηθώ σωστά τη μικρούλα μας.

– Αφήνεις τον Νίκο να ασχοληθεί με την μικρή; Του έχεις εμπιστοσύνη;
Φυσικά και ασχολείται πάρα πολύ με την μικρή τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Γνωρίζει τα πάντα γύρω από το πρόγραμμα και τις συνήθειές της.

– Ποιος την κρατάει τώρα που δουλεύεις και πόσο δύσκολο είναι για σένα;
Είναι από τις πιο δύσκολες καταστάσεις συναισθηματικά που έχω αντιμετωπίσει, με την έννοια του ότι αισθάνομαι απίστευτες τύψεις που είμαι μακριά της. Στο σπίτι η μικρή θα είναι ή με τον Νίκο ή με τη μητέρα μου και με την κυρία που μας βοηθάει.

– Θεωρείς ότι είναι αναζωογονητικό για μια μητέρα να δουλεύει και να λείπει κάποιες ώρες από το σπίτι;
Φυσικά και είναι αναζωογονητικό αλλά μόνο για λίγες ώρες, γιατί θεωρώ πως προορισμός της γυναίκας στη ζωή είναι να είναι μάνα. Το πλασματάκι άλλωστε που έχουμε φέρει στη ζωή έχει ανάγκη κάθε στιγμή τη μητέρα του.

– Το βράδυ που τη βάζεις για ύπνο κάθεσαι καθόλου μαζί της;
Φυσικά. Κάθομαι στο δωμάτιο της μέχρι να την πάρει ο ύπνος και στη συνέχεια την ελέγχω πολλές φορές.

– Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος για αυτήν;
Δυστυχώς έχω πάρα πολλές φοβίες όσον αφορά τη μικρή με αποτέλεσμα να μην χαίρομαι κάποιες καταστάσεις μαζί της. Προσπαθώ όμως να τις περιορίσω γιατί ξέρω ότι το θέμα είναι καθαρά μέσα στο μυαλό μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είναι καλά.

– Διαβάζεις βιβλία, βλέπεις εκπομπές που έχουν θέμα τα παιδιά και τους γονείς; Πιστεύεις ότι κάνουν καλό ή κάποιες φορές μπερδεύουν;
Διαβάζω πολύ. Κάποια βιβλία με έχουν βοηθήσει, κάποια με έχουν αγχώσει και κάποια άλλα με έχουν θυμώσει.

– Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που εμπιστεύεσαι τη μικρή με κλειστά μάτια;
Ναι, στον Νίκο και στη μητέρα μου.

– Πόσο εύκολο είναι σήμερα για ένα νέο ζευγάρι να μεγαλώνει ένα παιδί;
Συναισθηματικά θεωρώ πως είναι μεγάλη ευλογία ένα παιδάκι για ένα ζευγάρι. Πρακτικά όμως είναι αγχωτικό για τους γονείς, πώς θα μπορέσουν να προσφέρουν τα υλικά αγαθά στο παιδί τους και όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο.

– Έχετε τσακωθεί ποτέ με τον Νίκο για θέματα του μωρού;

Φυσικά!!! Ο συνηθέστερος λόγος διαφωνίας μας πλέον είναι η ανατροφή του παιδιού, αλλά πάντα καταλήγουμε σε μια κοινή απόφαση. Άλλες φορές κάνω πίσω εγώ, τις περισσότερες όμως ο Νίκος καθώς σέβεται το ένστικτο της μάνας.

– Όταν κλαίει σε πιάνει πανικός; Τι κάνεις;
Ναι, ιδίως όταν δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που την ενοχλεί και κλαίει. Ιδίως με τους κολικούς σπάραζε η καρδιά μου να την βλέπω να πονά και να μπορώ να κάνω ελάχιστα για να τη βοηθήσω.

– Θεωρείς ότι σε ένα παιδί πρέπει να κάνουμε όλα τα χατίρια;
Όταν πρόκειται για χατίρια όχι. Αλλά είμαι της φιλοσοφίας πως όταν ένα παιδί κλαίει πάντα κάτι έχει ανάγκη, γι’ αυτό έχω προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσω αυτές τις ανάγκες της και να την έχω ήρεμη.

– Σε πολλές οικογένειες ο ένας γονιός είναι πιο αυστηρός. Ποιος έχει αυτό τον ρόλο στην οικογένεια σας;
Ο μπαμπάς!!!!

– Θα ήθελες να κάνεις και άλλο παιδί;
Ναι, θα ήθελα να κάνω πολλά παιδάκια.