- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Όλοι μαζί, διαφορετικοί και ίσοι, μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά» (19/6)

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνει τελετή βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 2010.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μαζί με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων πραγματοποιούν την Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας του 2010, με θέμα «Όλοι μαζί, διαφορετικοί και ίσοι, μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά».

Θα βραβευθούν είκοσι-οκτώ μαθητές και μαθήτριες από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Κοζάνη, Βέροια, Λευκάδα, Πειραιάς, κ.α.) –ανάμεσά τους ένας εκπαιδευόμενος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Θεσσαλονίκης και μια τάξη μαθητών Ρομά από το Ζεφύρι. Eπίσης είκοσι-εννέα ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής θα τιμηθούν για τα έργα τους (εκθέσεις, ζωγραφιές, φωτογραφίες, video κ.α.) -επισυνάπτεται σχετικό υλικό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οργανώσεις προσφύγων δίνοντας μια γεύση από τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Υ.Α., κ. Γιώργος Νταλάρας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν προβολές video της Ύπατης Αρμοστείας. Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν μουσικά δρώμενα από μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλυβίων μαζί με ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων στην Αθήνα, ενώ η θεατρική ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου Π. Φαλήρου θα παρουσιάσει απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Φωτιά και Νερό» της Χρύσας Σπηλιώτη.

Πότε: Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 13.00
Πού: Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα: «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι
Είσοδος ελεύθερη