1ος Ποδηλατικός Γύρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (9/10)

Με κεντρικό σύνθημα “Πώς πάμε στη Σομαλία; Με ποδήλατο!”, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά μας καλούν να συμμετάσχουμε για καλό σκοπό στον 1ο Ποδηλατικό Γύρο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, μεταφέροντας μήνυμα υποστήριξης της επείγουσας δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην κρίση της Σομαλίας.
Η ποδηλατοδρομία που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί από την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας θα φτάσει στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού για να επιστρέψει και πάλι στο σημείο εκκίνησης .
Στην αφετηρία και στη διαδρομή θα βρίσκονται ομάδες ενημέρωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διανέμοντας ενημερωτικό υλικό και μοιράζοντας χαμόγελα και ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε συμμετέχοντες και κοινό.

«Ταξιδεύουμε το μήνυμά μας για τη Σομαλία με όχημα το ποδήλατο», δήλωσε η Μελίνα Σπαθάρη, υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Οι ποδηλάτες θα καλύψουν εικονικά την απόσταση μέχρι τη Σομαλία στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα υποστήριξης της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πληγείσα χώρα και τις γύρω περιοχές. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανταποκρίνονται στις τεράστιες ανάγκες του σομαλικού πληθυσμού που δοκιμάζεται σκληρά τους τελευταίους μήνες από παρατεταμένη ξηρασία, έλλειψη τροφίμων και ιατρικής περίθαλψης και τις συνέπειες 20χρονων εμφύλιων συγκρούσεων, έχοντας περιθάλψει μέχρι σήμερα πάνω από 38.000 άτομα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον ποδηλατικό γύρο γίνονται με την αποστολή ενός απλού email στο info@msf.gr και την ένδειξη «Bike Ride 2011», ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να μεταδώσουν το μήνυμα της ποδηλατοδρομίας με το δικό τους δημιουργικό τρόπο! Αν δεν προλάβετε τις δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να το κάνετε την Κυριακή το πρωί. Μετά τον τερματισμό, νεανικά μουσικά σχήματα θα αναλάβουν να κρατήσουν το κέφι ζωντανό στο χώρο της «Τεχνόπολις».