Αρχική InfoDad 1.500 οικογένειες παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες βρίσκονται σε απόγνωση μετά την απομάκρυνση του χειρουργού τους

1.500 οικογένειες παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες βρίσκονται σε απόγνωση μετά την απομάκρυνση του χειρουργού τους

shutterstock_109976480
«Η Καρδιά του Παιδιού», ο σύλλογος που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών που υποφέρουν, αλλά και των γονιών τους, μάς κοινοποιεί μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη στο χώρο της πρόληψης, της νοσηλείας και αποκατάστασης των παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Πρόκειται για την αιφνίδια και μη αιτιολογημένη διακοπή της σύμβασης του επί πενταετίας Διευθυντή της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, κ. Γεωργίου Σαρρή, πράγμα που μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες επιπτώσεις σε παιδιά που ήδη νοσηλεύονται και σε άλλα πολλά απ’όλη την Ελλάδα, που ήδη είχαν προγραμματίσει να χειρουργηθούν από τον συγκεκριμένο γιατρό στη κλινική αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος  μαζί με την ομάδα του είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία της συγκεκριμένης κλινικής, όπως προ ετών και της αντίστοιχης του Ωνασείου και έχει επιτύχει αποτελέσματα υψηλού επιπέδου με μοναδική για την Ελλάδα πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας.

Το πρόβλημα είναι ακόμη οξύτερο στην τωρινή δυσμενή συγκυρία καθώς το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» παραμένει κλειστό και συγχρόνως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από μόνο του, δε δύναται να καλύψει όλα τα κενά που δημιουργούνται.
Κινούμενη σε θεσμικό πλαίσιο, «Η Καρδιά του Παιδιού» κατέθεσε υπόμνημα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκθέτοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η αιφνίδια διακοπή της σύμβασης ενός διακεκριμένου επιστήμονα που έχει συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για εκατοντάδες καρδιοπαθή παιδιά. Και με αυτή την ευκαιρία, «Η Καρδιά του Παιδιού», εγείρει για ακόμα μία φορά το εξαιρετικής σημασίας θέμα της επαναλειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου τα παρακάτω:

Να εξετάσει με την αρμόζουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειδική γνώση που οφείλει να έχει, την πιθανότητα επαναλειτουργίας της Παιδοκαρδιοχειρουργικής και Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» ως Πρότυπης Πανεπιστημιακής Μονάδας, η οποία θα προσφέρει υψηλού, διεθνούς επιπέδου υπηρεσίες σε καρδιοπαθή παιδιά, ενώ παράλληλα θα εξελιχθεί σε κέντρο έρευνας, μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης επιστημόνων στους συγκεκριμένους τομείς.

Να αναθέσει το σχεδιασμό και την υλοποίηση του παραπάνω έργου σε ομάδα διακεκριμένων ειδικών επιστημόνων με πείρα και πιστοποιημένα αποτελέσματα σε παρόμοια εγχειρήματα. Έτσι, μια αρνητική εξέλιξη θα μετεξελιχθεί σε μοναδική, ευτυχή συγκυρία για την υλοποίηση ενός απολύτως αναγκαίου έργου, όπως αυτό της δημιουργίας μιας υψηλού επιπέδου, δημόσιας Παιδοκαρδιοχειρουργικής και Παιδοκαρδιολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής στη χώρα μας.

«Η Καρδιά του Παιδιού» έχει στη διάθεσή της τη λίστα με τα 1.500 ονόματα των καρδιοπαθών παιδιών & των οικογενειών τους, τα οποία μπορεί να κοινοποιήσει στους επίσημους αρμοδίους φορείς, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», είναι ένα πιστοποιημένο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε επίσημα το 1983, από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Έως σήμερα έχει βοηθήσει ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 1.700 παιδιά, επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.