Αρχική InfoTeens Sports 10' σχοινάκι = 30' τρέξιμο

10' σχοινάκι = 30' τρέξιμο

Μεγαλώσατε και ντρέπεστε να παίξετε σχοινάκι; Κι όμως το παιδικό αυτό παιχνίδι αποτελεί μια εξαιρετική γυμναστική που τώρα που το σώμα σας μεγαλώνει με ταχύτητα, θα σας βοηθήσει να το "χτίσετε" σωστά.
Μία έρευνα δείχνει ότι 10 λεπτά σχοινάκι είναι ίση με 30 λεπτά τρέξιμο με ρυθμό 5,7 μίλια/ώρα.

Το σχοινάκι είναι μια έντονη και αποτελεσματική αεροβική δραστηριότητα. Τονώνει τους μύες του άνω μέρους του σώματος (ειδικά τα δελτοειδής και σε μικρότερο βαθμό αυτούς του στήθους και της πλάτης), καθώς και το κάτω μέρος του σώματος. Γυμνάζει επίσης τους κοιλιακούς και μειώνει την κυτταρίτιδα.

Ακομα βελτιώνει το συντονισμό σας, την ταχύτητα,την πλευρική κίνηση και την ευκινησία - που μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ τις επιδόσεις σε άλλα αθλήματα. Το σχοινάκι είναι ιδανικό για την ανάπτυξη δύναμης, ταχύτητας και αντοχής στους μύες σας.

Παρόλο που δεν μπορείτε να αυξήσετε πραγματικά το μέγεθος των μυών σας από το σχοινάκι, πολλοί προπονητές το χρησιμοποιούν ως μέσο για τη συμπλήρωση δύναμης των αθλητών τους.

Για να γυμναστείτε σωστά:

* Κρατήστε τους αγκώνες μέσα. Γυρίστε το σχοινί με τον καρπό όχι, ολόκληρο το βραχίονα.
* Ξεκινήστε από εναλλασσόμενες ασκήσεις με άλματα για ένα λεπτό και ανάπαυσης για ένα λεπτό. Εξήντα έως εβδομήντα στροφές ανά λεπτό είναι ένας καλός ρυθμός εκκίνησης.
* Ξεκινήστε με 10 λεπτά και να φτάσετε σταδιακά έως τα 30 λεπτά.
* Φοράτε πάντα ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο ώστε να απορροφά τους κραδασμούς.
* Για την καύση του λίπους, μια καλή ιδέα είναι να κάνετε άλματα το πρωί, πριν να φάτε το πρωινό σας.
* Να δίνετε στον οργανισμό σας πάντα αρκετό χρόνο για να ζεσταθεί όπως και να κρυώσει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους ώμους και τον αυχένα κατά την διάρκεια της άσκησης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.