Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα 10.200 Έλληνες εκπαιδευτικοί ζητούν δουλειά στην Κύπρο

10.200 Έλληνες εκπαιδευτικοί ζητούν δουλειά στην Κύπρο

teacher_boardΤους 10.200 έφθασαν οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, οι οποίοι επιζητούν διορισμό στα κυπριακά σχολεία. Σύμφωνα με τους καταλόγους διοριστέων για το 2013, που δημοσιοποίησε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) σχεδόν ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται στον κατάλογο, είναι από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην Κύπρο, οι διορισμοί γίνονται ακόμη με κατάλογο και όχι με εξετάσεις. Πριν από πέντε χρόνια οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα στον κατάλογο ήταν οι μισοί. Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία στη δημοτική εκπαίδευση οι δάσκαλοι από την Ελλάδα φθάνουν στο 24% και στην μέση εκπαίδευση οι καθηγητές ανέρχονται στο 26,5%, ενώ μόνο στη μέση τεχνική εκπαίδευση το ποσοστό των εκπαιδευτικών εξ Ελλάδος είναι μονοψήφιο (6,5%).
Στους πίνακες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εγγραφεί 1.698 παιδαγωγοί από την Ελλάδα. Στη μέση εκπαίδευση η πλειονότητα των εξ Ελλάδος εκπαιδευτικών είναι φιλόλογοι. Πολλοί από τους υποψηφίους εξ Ελλάδος έχουν ειδικότητα τις ξένες γλώσσες. Ιδιαίτερα, στον κατάλογο των Ιταλικών οι εξ Ελλάδος υποψήφιοι φθάνουν το 62% και είναι περισσότεροι από τους Κυπρίους συναδέλφους τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.