Αρχική Γωνιά του μαθητή 10 έξυπνοι τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά να μάθουν ορθογραφία

10 έξυπνοι τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά να μάθουν ορθογραφία

writing-ctrH ορθογραφία διδάσκεται καθημερινά στο σχολείο, είναι ένα αντικείμενο απαιτητικό και χρονοβόρο. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να διανθίσετε την καθημερινή διδασκαλία της ορθογραφίας και να την κάνετε μια αγαπημένη στιγμή στην τάξη! Τα υλικά που χρειάζονται; Διάθεση για παιχνίδι, χαμόγελα και οι σύνδεσμοι που σας παραθέτουμε!
1. Μην εξηγείτε με λόγια τους κανόνες, τραγουδήστε τους!
Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ένα τραγούδι για κάθε κανόνα της ορθογραφίας στο CD της κυρίας Σιντορέ! Πάρτε μια γεύση από τα τραγούδια εδώ.
 
2. Αξιοποιήστε την παιδική φαντασία για να φτιάξετε  αστείες ιστορίες ή ποιηματάκια με στόχο την εκμάθηση της ορθογραφίας. 
Δείτε ένα παράδειγμα εδώ.
 
3. Δείτε βίντεο τα οποία παρουσιάζουν με εικόνες και παραδείγματα τους κανόνες. Υπάρχουν στο YouTube από την κυρία Σιντορέ, δείτε εδώ.
4. Χωρίστε τις λέξεις που θέλετε να μάθετε σε παρέες ανάλογα με την ορθογραφία τους, δώστε τους χρώμα και παίξτε μαζί τους! Δηλαδή, φτιάξτε τιςμπαλονοπαρέες που θα βρείτε εδώ.
5. Φτιάξτε ένα δικό σας λεξικό γεμάτο χρώμα και μάθετε ορθογραφία με κάθε ευκαιρία! Πώς θα γίνει αυτό; με το λεξικό των χρωμάτων που σας προτείνουμε εδώ.
6. Δώστε στα παιδιά συνειρμούς για να απομνημονεύσουν τους κανόνες, όπως αυτόν που βλέπετε παρακάτω (δείτε περισσότερα εδώ).
7. Παίξτε παιχνίδια για να περάσετε ωραία στην τάξη και να μάθετε ορθογραφία. Σας προτείνουμε το αγαπημένο μας κυνήγι θησαυρού που θα βρείτε στο νούμερο 10 των δραστηριοτήτων της κυρίας Σιντορέ  εδώ).
8.  Παίξτε θεατρικό παιχνίδι με αφορμή τους κανόνες! Τα παιδιά δε θα ξεχάσουν ποτέ τον κανόνα που τους έγινε βίωμα, δείτε τη δραστηριότητα 7 εδώ!
9. Παίξτε αγαλματάκια ακούνητα με τα τραγούδια της ορθογραφίας ή χορέψτε μέσα στην τάξη για την ορθογραφία όπως οι μαθητές της τάξης που θα δείτε εδώ!
10. Δείτε πολλά παραδείγματα συνοδευόμενα από εικόνες για να εντυπωθούν στο μυαλό των παιδιών, σας έχουμε κάποιες όμορφες εικόνες συγκεντρωμένες εδώ.
Και μην ξεχνάτε, εμείς απλώς σας δίνουμε ιδέες, εσείς μέσα στην τάξη σας μπορείτε να ανακαλύψετε δικούς σας τρόπους για να μαθαίνετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάζετε μαθαίνοντας!

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.