10 «φαρμακερές» ατάκες που έχουν πει όλες οι πεθερές

Εάν η πεθερά σας δεν σας συμπαθήσει από την πρώτη στιγμή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η σχέση σας θα είναι δύσκολη. Σε αντίθεση με μια τοξική φίλη, δεν μπορείτε να πείτε στην τοξική πεθερά σας: «Συγγνώμη, αλλά δεν σε θέλω στη ζωή μου». Αν μη τι άλλο, είναι η μητέρα του ανθρώπου που αγαπήσατε και έχετε επιλέξει να ζήσετε την υπόλοιπη ζωή σας μαζί του. Η Jennifer Freed, Ph.D., σύμβουλος γάμου και οικογενειακή θεραπεύτρια, υποστηρίζει ότι τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν από μια πεθερά που δεν είναι αρκετά ώριμη για την ηλικία της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε οι ενήλικες στη σχέση μαζί της, να έχετε μεγάλη κατανόηση και μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Εύκολο; Όχι! Αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε για χάρη του συζύγου σας.

Συγκεντρώσαμε τις πιο «φαρμακερές» ατάκες που έχουν πει κατά καιρούς όλες οι πεθερές στις νύφες τους. Σίγουρα αρκετές από εσάς θα ταυτιστείτε και θα διαπιστώσετε ότι δεν είστε οι μόνες που αντιμετωπίζουν ανάλογη συμπεριφορά. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι μάλλον να το διασκεδάσετε γιατί δεν αξίζει σίγουρα να χαλάσετε τη σχέση με τον σύζυγό σας!

  1. Η πεθερά μου ήρθε τις προάλλες στο σπίτι, ενώ ετοίμαζα πίτσα για βραδινό και είπε: «Φτιάχνω πίτσα μόνο όταν βαριέμαι και δεν έχω χρόνο για κάτι καλύτερο».
  2. Μετά τη γέννηση του παιδιού μου, η μητέρα του συζύγου μου είπε στη δική μου: «Σίγουρα θα νιώθει άβολα που δεν έχει καταφέρει να χάσει ακόμη τα κιλά της εγκυμοσύνης!».
  3. Ήρθε στην κουζίνα καθώς μαγείρευα και μού είπε: «Κόβεις λάθος τις πατάτες! Αν δώσεις λίγη παραπάνω προσοχή, θα μπορέσεις να μάθεις πώς να το κάνεις σωστά».
  4. Αφού παντρεύτηκα τον γιο της, μού είπε: «Τα παιδιά σου δεν θα παντρευτούν ποτέ εκείνον/η που θα ήθελες να παντρευτούν». Στη συνέχεια, προσπάθησε να διορθώσει το λάθος της και να μη δείξει ότι εννοούσε εμένα στην πραγματικότητα!
  5. Όταν ο πρώην σύζυγός μου με απάτησε και ενημέρωσα τη μητέρα του ότι χωρίζουμε, μού είπε: «Σίγουρα θα υπήρξε κάποιος σοβαρός λόγος για τον οποίο σε απάτησε!».
  6. Η μητέρα του πρώην συζύγου μου είπε: «Θα ήθελα πραγματικά να είσαι σαν τη Λίζα (την πρώην του). Δεν είσαι τόσο εντυπωσιακή, αλλά το μακιγιάζ βοηθάει».
  7. «Το ξέρω ότι πρόκειται για τον γάμο σας, αλλά έχω υποχρέωση σε μερικούς γνωστούς που θα έδιναν τα πάντα για να καμαρώσουν τον γιο μου γαμπρό».
  8. Την πρώτη φορά που με γνώρισε και μείναμε μόνες, είπε: «Είναι περίεργο που δεν είσαι κοκκινομάλλα. Συνήθως προτιμάει τις κοκκινομάλλες!».
  9. «Είσαι έγκυος; Φαίνεσαι έγκυος! Πότε θα κάνετε παιδιά επιτέλους; Θέλω να γίνω γιαγιά!».
  10. «Τι εννοείτε ότι δεν θα δώσετε το όνομά μου στη μικρή; Είμαι εκείνη που την κρατάει όταν εργάζεστε και νομίζω ότι το αξίζω!».