Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps 10 ιδέες για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά στα καλοκαιρινά camps της πόλης!

10 ιδέες για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά στα καλοκαιρινά camps της πόλης!

Summer_Camp_std_t_nv.57141056_stdΟι μικροί μαθητές έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για το τέλος της σχολικής χρονιάς και οι γονείς από τώρα ψάχνουν τρόπους για να ψυχαγωγήσουν με ποιοτικό τρόπο τα παιδιά τους μέχρι να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας! Για όλες τις ηλικίες, για όλα τα γούστα και σε κάθε γωνιά της πόλης, καλοκαιρινές δραστηριότητες περιμένουν τα παιδιά για να παίξουν, να απασχοληθούν δημιουργικά, να διασκεδάσουν και πάνω απ όλα να μάθουν! Το Infokids.gr συγκέντρωσε τα πιο ενδιαφέροντα καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά που συμβαίνουν στην πόλη μας και σας τα παρουσιάζει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή!

• Μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία περιμένει τα παιδιά στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες» διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, εικαστικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική.

• Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 5-12 χρόνων με θέμα «Διακοπές διαφορετικές από τις άλλες» από τις 22 Ιουνίου έως τις 17  Ιουλίου. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας.

• Η ομάδα του music4kids σας προτείνει ένα αλλιώτικο summer camp, γεμάτο μουσική και κέφι! Σκοπός να προσφέρει στα παιδιά ένα εποικοδομητικό αλλά και διασκεδαστικό καλοκαίρι, ανταμείβοντάς τα για τη σκληρή δουλειά της σχολικής χρονιάς που πέρασε.

• Φέτος το καλοκαίρι δώστε στο παιδί σας τη δυνατότητα να εξερευνήσει την τέχνη, την επιστήμη και τον αθλητισμό μέσω των αγγλικών στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου στην Παλλήνη. Οι μαθητές λαμβάνουν μέρος σε μια σειρά εργαστηριακών μαθημάτων που εστιάζουν σε διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα θέματα τέχνης και επιστήμης, τα οποία διδάσκονται από καθηγητές της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου με την υποστήριξη των καθηγητών του British Council.

• Σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει καλοκαιρινό ημερήσιο πρόγραμμα τις ώρες που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά. Οι μικροί επιστήμονες συμμετέχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων με πειράματα, παιχνίδια και εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποκλειστικά από εμψυχωτές υψηλής εκπαιδευτικής κατάρτισης. Κάθε ημέρα στο summer camp επιφυλάσσει εκπλήξεις από μία διαφορετική επιστήμη, ενώ τα πειράματα και οι δραστηριότητες είναι διαφορετικά κάθε εβδομάδα.

PP-SC-05• Στο Summer Camp του Planet Physics οι επιστήμες ξεδιπλώνονται μπροστά μας μέσα από το παιχνίδι, τον πειραματισμό και την ανακάλυψη. Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, στο Summer Camp του Planet Physics τα παιδιά κάνουν πειράματα Φυσικής, αθλούνται με προγράμματα kids Yoga, εξερευνούν το μαγικό κόσμο της Βιολογίας, φτιάχνουν κατασκευές και καλλιεργούν την ομαδικότητα και το συναίσθημα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

• Και αυτό το καλοκαίρι, το Μουσείο Ηρακλειδών είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηρακλειδών, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, το Θησείο. Τα θερινά ολοήμερα εργαστήρια MathemARTics Camp είναι σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και θα πραγματοποιηθούν σε έξι αυτοτελείς κύκλους από 22 Ιουνίου έως και 31 Ιουλίου.

• Φέτος το καλοκαίρι, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών εστιάζει στις εικαστικές εκθέσεις της αλλά και σε ανεξάρτητα προγράμματα, με στόχο να δημιουργήσει γέφυρες πρόσβασης στη σύγχρονη τέχνη και δημιουργία. Επικεντρώνεται σε βιωματικά εργαστήρια που ενεργοποιούν την κριτική σκέψη και θέτουν ερωτήματα, με στόχο να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγήσουν παιδιά στον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους. Με έμπνευση την έκθεση Strange Cities, τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν και να συζητούν για έργα τέχνης, ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις τους και γίνονται και τα ίδια δημιουργοί. Επιπλέον, με έναυσμα την έκθεση Adhocracy στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης, οι συμμετέχοντες δουλεύουν με ό,τι έχουν διαθέσιμο πάνω σε ένα τραπέζι, επαναχρησιμοποιούν αντικείμενα και ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργώντας μέσα από συλλογικές διαδικασίες περίεργα πλάσματα, αντικείμενα και ιστορίες. Στο εργαστήριο για παιδιά, οι γνώσεις για την κατασκευή κούκλας μεταλαμπαδεύονται μέσω της δημιουργίας ενός ανοιχτού εγχειριδίου από παιδιά για παιδιά.

• Και αυτό το καλοκαίρι, το PlayGym διοργανώνει ένα μοναδικό κινητικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 3 έως 8 ετών. Τα παιδιά παίζουν, τραγουδούν, γυμνάζονται, δημιουργούν και μαθαίνουν. Όλα αυτά σε ένα μοναδικό καλοκαιρινό πρόγραμμα κίνησης, μάθησης και απασχόλησης.

• Το καλοκαίρι ξεκινά και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στο «Καλοκαιρινό... Ξύπνημα». Σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι για τους νέους ανθρώπους, από τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, ξεκινά ένα ταξίδι περιπέτειας μέσα από την ιστορία, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Το «Καλοκαιρινό… Ξύπνημα» απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης γεμάτο ομαδικά παιχνίδια, θέατρο, ζωγραφική, χορό, προβολές, κατασκευές, μα πάνω απ’ όλα διασκέδαση, δημιουργία και ευχαρίστηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.