10 λόγοι για να εντάξετε το ρόδι στη διατροφή σας

9284150_mΤο ρόδι προσφέρει κάτι περισσότερο από απλά απίστευτη γεύση, αφού θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά και θεραπευτικά φρούτα.

Διαβάστε για ποιους λόγους πρέπει να αρχίσετε να τρώτε ρόδια ή να πίνετε το χυμό τους, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει:

Προστατεύει τα νεφρά
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το εκχύλισμα του ροδιού εμποδίζει τις βλάβες των νεφρών και τα προστατεύει από τις επιβλαβείς τοξίνες.

Αναζωογονεί το συκώτι
Ο χυμός ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι, αλλά βοηθά στην ανάκαμψη του ήπατος ύστερα από κάποια βλάβη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Τα ρόδια περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι απαραίτητη για τον οργανισμό ιδιαίτερα κατά τις ψυχρές περιόδους του χρόνου.

Έχει αντιαλλεργικές ιδιότητες
Τα ρόδια είναι πλούσια σε ουσίες, γνωστές και ως πολυφαινόλες, που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με τις αλλεργίες.

Αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις
Το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να συνθέσει τη χοληστερόλη και να καταστρέψει τις ελεύθερες ρίζες στο αγγειακό σύστημα.

16944937_mΠροστατεύει από τον καρκίνο του μαστού
Επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού ροδιού και των θρεπτικών συστατικών του κατά του καρκίνου του μαστού και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ρόδι αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της μετάστασης του καρκίνου.

Προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος
Το ρόδι συνδέεται με την πρόληψη της εμφάνισης δύο τύπων καρκίνου του δέρματος: το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το καρκίνωμα εκ πλακωδών κυττάρων.

Προστατεύει το DNA
Τα φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά στα ρόδια αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό του σώματος για να το προστατεύσουν.

Σταθεροποιεί την αρτηριακή πίεση
Το εκχύλισμα ροδιού προλαμβάνει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία σχετίζεται με την κατανάλωση γευμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα
Τα ρόδια έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς περιέχουν ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες, τα φυτοθρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ασθένειας.