10 μυστικά για να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο το ρόλο της μητέρας

Λίστα με 10 πράγματα που κάνουν όλες τις γυναίκες ανά τον κόσμο να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο το ρόλο τους ως μητέρες:

1. Μη συγκρίνετε

Η σύγκριση του εαυτού και των παιδιών σας με άλλες οικογένειες θα σας προκαλέσει δυσαρέσκεια και θα σας κάνει δυστυχισμένες. Απολαύστε την οικογένειά σας ως έχει και μη μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε τι κάνουν οι φίλες σας.

2. Να είστε παρούσες

Μη σκέφτεστε την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Προσπαθήστε να απολαύσετε την κάθε στιγμή με τα παιδιά σας.

3. Να έχετε όραμα

Αν και ζούμε στο παρόν, είναι σημαντικό να έχουμε ένα όραμα για το μέλλον των παιδιών μας. Φροντίστε να είστε συγκεκριμένες, μην περιοριστείτε να πείτε: “Θέλω τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα”. Όταν έχετε ένα όραμα, είναι πιο εύκολο να διακρίνετε πώς θα χειριστείτε διαφορετικές καταστάσεις με τα παιδιά σας.

4. Συγχωρήστε και ζητήστε συγχώρεση

Όταν τα παιδιά σας κάνουν κάτι που δεν πρέπει, φροντίστε να τα συγχωρήσετε και αφήστε τα να γνωρίζουν ότι το έχετε κάνει. Όταν κάνετε εσείς κάτι που δεν πρέπει, φροντίστε να παραδεχτείτε τα λάθη σας και να τους ζητήσετε συγχώρεση.

5. Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα

Οι μητέρες νιώθουν ανασφάλεια σχετικά με την ανατροφή που δίνουν στα παιδιά τους. Και οι περισσότερες μαμάδες νιώθουμε έτσι για καθετί που κάνουμε, είτε το κάνουμε σωστά είτε όχι. Ας το σταματήσουμε! Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα χωρίς λάθη! Κάντε το για τον εαυτό και τα παιδιά σας!

6. Ζητήστε βοήθεια

Όταν έχετε φτάσει στα όρια σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε ή πώς να χειριστείτε τα πράγματα… ζητήστε βοήθεια. Δεν είστε οι μόνες! Εκατοντάδες χιλιάδες μητέρες έχουν νιώσει αυτό που αισθάνεστε ή έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο. Απευθυνθείτε σε κάποιον που εμπιστεύεστε και ζητήστε βοήθεια.

7. Αφήστε το παιδί να είναι ο εαυτός του

Μην περιμένετε το παιδί σας να είναι μια μικρογραφία, μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Έχει τη δική του προσωπικότητα. Προσπαθώντας να το αλλάξετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το οδηγήσετε στην απογοήτευση. Απολαύστε τη μοναδικότητα των παιδιών σας.

8. Παίξτε μαζί τους

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση χαρά μπορεί κανείς να αντλήσει από το παιχνίδι! Φτιάξτε κατασκευές από τουβλάκια, ντυθείτε με περίεργα κοστούμια, χωριστείτε σε ομάδες και παίξτε έξω στη φύση. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο εγχειρίδιο για το παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνετε παιδιά μαζί με τα παιδιά σας.

9. Φροντίστε τον εαυτό σας

Μην αναλωθείτε στη φροντίδα των παιδιών και παραμελήσετε τον εαυτό σας. Η φροντίδα του εαυτού σας είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας και θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανατροφή των παιδιών σας. Φροντίστε τον εαυτό σας πνευματικά και σωματικά. Η άσκηση, η καλή διατροφή, η ξεκούραση και η θετική σκέψη έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ευτυχία σας.

10. Να έχετε αίσθηση του χιούμορ

Αν βάλετε μια κωμική πινελιά στα πάντα, θα είστε πιο ευτυχισμένες! Απολαύστε τα αστεία πράγματα που κάνουν τα παιδιά σας. Η ανατροφή των παιδιών μπορεί να φαίνεται σαν ένα μακροχρόνιο ταξίδι, το οποίο όμως περνάει γρήγορα. Γι αυτό χαμογελάστε και απολαύστε το όσο πιο πολύ μπορείτε!

Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικοί χαρακτήρες γονιών.
Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικοί τρόποι για να μεγαλώσει ένα παιδί.
Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικά «μονοπάτια» στη διαδρομή για την εξέλιξη.
Αλλά όταν πρόκειται για την ανατροφή του παιδιού σου, δεν είναι τίποτα πιο σημαντικό από τις ανάγκες του μωρού σου.

PAMPERS. ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΥΠΝΟ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ