- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν οι παππούδες που μεγαλώνουν εγγόνια

«Αγαπητή γιαγιά και αγαπητέ παππού,

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φροντίδα των παιδιών την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε ο σύζυγός μου κι εγώ να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε οι δυο μας για πρώτη φορά εδώ και χρόνια! Ξέρω ότι θα έπρεπε να μην έχω κανένα παράπονο, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που θα εκτιμούσα πάρα πολύ.

Θα εκτιμούσα όταν επιστρέψουμε να βρούμε τα ίδια παιδιά που αφήσαμε πίσω. Βλέπετε, στο παρελθόν, όταν τα αφήναμε μαζί σας για ένα μόνο βράδυ, γυρίζαμε και κυριολεκτικά δεν μπορούσαμε να τα αναγνωρίσουμε γιατί είχαν μετατραπεί στα πιο κακομαθημένα παιδιά [1] που έχω δει ποτέ! Ξέρω ότι νομίζετε, ότι φροντίζοντας τα εγγόνια σας θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ξανά τις ημέρες της δόξας σας, αλλά αυτά δεν είναι δικά σας παιδιά. Αυτά είναι τα παιδιά μας! Και αν συμπεριφέρονται πιο άσχημα από το συνηθισμένο όταν επιστρέψουμε, τότε αυτές οι διακοπές θα κάνουν τη ζωή μας πιο αγχωτική, πράγμα που σημαίνει ότι απλώς ξοδέψαμε ένα σωρό χρήματα για να χειροτερέψουμε τη ζωή μας! Έτσι, λοιπόν:

  1. Σας παρακαλώ, μην δίνετε καραμέλες στα παιδιά. Για κάποιο λόγο, κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι ξαφνικά αρχίζει ένα ξέφρενο πάρτι με λιχουδιές στις οποίες τα παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν. Αν μη τι άλλο, σκεφτείτε πόσο κακό κάνουν στην υγεία τους!
  2. Μην έχετε συνεχώς ανοιχτή την τηλεόραση. Αν τα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση [2] για μία εβδομάδα συνεχόμενα, θα μετατραπούν σε παιδιά χωρίς ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Τα παιδιά είναι προορισμένα να παίζουν, όχι να μένουν καθηλωμένα μπροστά από μία οθόνη.
  3. Μιλώντας για την τηλεόραση, σας παρακαλώ μην τα αφήσετε να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα πέρα από αυτά που βρίσκονται στη λίστα με τα εγκεκριμένα. Ακολουθήστε αυστήρα, σας παρακαλώ, το πλάνο που σας έχουμε δώσει σχετικά με την παρακολούθηση τηλεόρασης.
  4. Οι ζώνες ασφαλείας, τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων, τα ποδηλατικά κράνη, τα αντηλιακά, δεν πρέπει να θεωρούνται δευτερεύοντα. Ναι, ξέρω ότι αστειεύεστε όταν λέτε ότι είναι θαύμα που τα δικά σας παιδιά ζουν ακόμη, αλλά εγώ είμαι πολύ σοβαρή όταν σας λέω ότι δεν πρέπει να τα παραλείπετε!
  5. Σας παρακαλώ, μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν στο δρόμο από τις 9 το πρωί μέχρι την ώρα του φαγητού, όπως συνηθίζαμε να κάνουμε όταν ήμασταν παιδιά. Το παιχνίδι όλη την ημέρα με τους γείτονες είναι πολύ διασκεδαστικό, μέχρι να ανακαλύψεις ότι ο γείτονας είναι ένας άντρας ηλικίας 60 ετών με μια κάμερα που καταγράφει τα παιδιά μας!
  6. Η ώρα για ύπνο δεν είναι δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη. Και δύο λεπτά πριν από τον ύπνο δεν είναι μια καλή στιγμή για να αρχίσετε να παρακολουθείτε μια ταινία ή να βγείτε έξω για να παίξετε. Ακριβώς επειδή εμείς προσαρμοζόμαστε εύκολα σε μια διαφορετική ρουτίνα, δεν σημαίνει ότι το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα παιδιά.
  7. Μην τα αφήνετε να κάνουν απουσίες από το σχολείο ή τις εξωσχολικές δραστηριότητες όσο θα λείπουμε. Ξέρω ότι θεωρείτε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα να χάσουν μια μέρα μαθημάτων, αλλά είναι σημαντικό για τα παιδιά να μην βγαίνουν εκτός προγράμματος και να συναναστρέφονται τους συνομιλήκους τους.
  8. Αυτά είναι μερικά πράγματα που δεν θέλουμε να βρούμε όταν επιστρέψουμε στο σπίτι: μαρκαδόροι, σφυρίχτρες, ψεύτικα όπλα, νέα κατοικίδια ζώα ή άλλα ενοχλητικά πράγματα που δεν ήταν στο σπίτι μας όταν φύγαμε. Εάν αισθάνεστε απεγνωσμένα την ανάγκη να αγοράσετε κάτι, θα ήταν καλύτερα να τους αγοράσετε ρούχα.
  9. Όταν σας δίνουμε τον κατάλογο με τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, σας παρακαλώ μην τον αφήνετε στην άκρη. Δεν αμφισβητώ την ικανότητά σας να χειριστείτε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απλά αναρωτιέμαι αν θα καταφέρετε να συγκρατήσετε τον τηλεφωνικό αριθμό του γιατρού μέσα στον πανικό σας.
  10. Αν κάποιο από τα παιδιά μάς αναζητήσει, μην του πείτε ότι δεν μπορείτε να μας ενοχλήσετε στις διακοπές. Απλά κάνετε μια κλήση μέσω Skype για να δούμε τα παιδιά μας. Μας λείπουν κι εμάς το ίδιο, παρόλο που χρειαζόμαστε μερικές στιγμές απλά για να χαλαρώσουμε οι δυο μας.

Να περάσετε όμορφα! Και απλά θυμηθείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας.

Με αγάπη,

Οι γονείς»

Πηγή: scarymommy.com