Αρχική InfoMommy Σχέσεις 10 πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μεγάλωσαν με μία δυναμική μητέρα

10 πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μεγάλωσαν με μία δυναμική μητέρα

o-MOM-DAUGHTER-facebookΕάν το πρότυπο μίας μητέρας που μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα με ένα μόνο τηλεφώνημα και καταφέρνει να κάνει καριέρα και να περνά, ταυτόχρονα, χρόνο με τα παιδιά της σας είναι γνώριμο τότε θα ταυτιστείτε με τα παρακάτω 10 πράγματα.

1. Δεν πειράζει να σου αρέσει ο εαυτός σου. Για την ακρίβεια, είναι υπέροχο να κοιτάς τον καθρέφτη και να λες ότι «είσαι υπέροχη».

2. Μην απολογείσαι για την επιτυχία σου, ειδικά όταν την έχεις κερδίσει με την αξία σου και με σκληρή δουλειά.

3. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιον να αισθανθεί άσχημα για να νιώσεις εσύ καλύτερα. Πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα επιβραβεύσουμε κάποιον για αυτά που έχει καταφέρει, ανεξάρτητα με τα δικά μας επιτεύγματα.

4. Η σύγκριση με άλλες γυναίκες δεν θα σας βοηθήσει. Κι όμως η φιλία μεταξύ των γυναικών δεν είναι μύθος, οπότε φροντίστε να αντιμετωπίζετε τις φίλες σας, όπως και την οικογένειά σας.

5. Εάν μπορείτε να μετρήσετε τους καλούς σας φίλους στα 5 δάχτυλα, είστε πολύ τυχεροί. Είναι καλό να διατηρούμε τις σχέσεις που είναι σημαντικές για εμάς και να μην σπαταλάμε ενέργεια και χρόνο σε ανθρώπους που δεν αξίζουν.

6. Μία σχέση δεν είναι ο μόνος δείκτης ευτυχίας στη ζωή σας. Εάν σας έχει μεγαλώσει μία γυναίκα που είναι ανεξάρτητη και δυναμική, τότε θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο γάμος δεν πρέπει να θεωρείται αυτοσκοπός, ούτε να είναι ο μοναδικός στόχος που έχει μία γυναίκα στη ζωή της.

7. Δεν χρειάζεσαι την άδεια κανενός για να κάνεις αυτό που θέλεις, όταν το θέλεις. Δική σας η ζωή, δικοί σας και οι κανόνες.

8. Μπορείς να σταθείς στα πόδια σου.

9. Συγχώρεση δεν σημαίνει να είσαι συνέχεια το θύμα. Κάποιοι άνθρωποι αξίζουν την συγχώρεση και κάποιοι άλλοι όχι.

10. Ακόμα και οι υπερήρωες κλαίνε. Και οι μαμάδες είναι κι αυτές άνθρωποι.

Σε συνεργασία με τη Huffigtonpost.gr

Διαβάστε επίσης:

5 πράγματα που είχατε υποτιμήσει για τη μητρότητα πριν αποκτήσετε παιδιά

Δείτε στο αστείο βίντεο τις δύο όψεις της μητρότητας! Σε ποια κατηγορία ανήκετε;

7 πράγματα για τη μητρότητα που δεν μας είπε ποτέ η μητέρα μας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.