“10 πράγματα που θέλω να ξέρετε όσοι δεν εμβολιάζετε τα παιδιά”: Η εξομολόγηση μιας μαμάς που έχασε το μωρό της απο κοκκύτη

Η Catherine Hughes, η μητέρα που βίωσε τις τραγικότερες στιγμές της ζωής της όταν το μωράκι της, o μόλις 32 ημερών Riley, πέθανε από κοκκύτη, αποφάσισε να μην μείνει με τα χέρια σταυρωμένα και ξεκίνησε μαζί με το σύζυγό της μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των γονιών ώστε να πάψουν να αρνούνται πεισματικά τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Το συγκλονιστικό είναι ότι το παιδί τους θα είχε σωθεί, εάν η μητέρα του είχε εμβολιαστεί στην περίοδο της εγκυμοσύνης. «Δυστυχώς κανείς δεν μου είπε να εμβολιαστώ όταν ήμουν έγκυος. Αν το είχα κάνει, ο Riley θα ήταν σήμερα ζωντανός» λέει η μητέρα. Στους μήνες που μεσολάβησαν από τον χαμό του παιδιού, οι γονείς του έμαθαν ότι, σε αντίθεση με την Αυστραλία, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Νέα Ζηλανδία συνιστάται εμβολιασμός των εγκύων κατά του κοκκύτη. Έτσι ξεκίνησαν μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης του κοινού, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να αλλάξει τις συστάσεις της στο συγκεκριμένο θέμα. Και τα κατάφεραν. Οι συστάσεις στην Αυστραλία άλλαξαν και, πλέον, οι έγκυοι εμβολιάζονται.

Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης, η μητέρα έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς όλους εκείνους τους γονείς ώστε να ξέρουν τι ακριβώς συνεπάγεται η αποφυγή εμβολιασμού των παιδιών. Το συγκλονιστικό της γράμμα έχει γίνει viral και αξίζει να το διαβάσετε όλοι όσοι έχετε παιδιά και θεωρείτε ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Με τίτλο της επιστολής “10 πράγματα που θέλω να πω στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους” η μητέρα απαριθμεί τα κάτωθι 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς που αποφεύγουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους:

1. Δεν υπάρχει θεραπεία για τις περισσότερες από τις ασθένειες για τις οποίες εμβολιαζόμαστε

2. Ακόμα κι όταν επιλέγετε να μην προβείτε σε εμβολιασμό, σας παρακαλώ να προσέχετε τυχόν συμπτώματα που θα εμφανιστούν και συνδέονται με την ασθένεια της οποίας αρνηθήκατε τον εμβολιασμό. Έχετε υπόψιν σας ότι ορισμένες από αυτές τις ασθένειες είναι δυνητικά θανατηφόρες. Λοιμώξεις όπως ο μηνιγγιτιδόκοκος μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο μόλις σε 24 ώρες και κάθε λεπτό που περνά είναι πολύτιμο.

3. Αν ανησυχείτε για τις  τοξίνες που έχουν τα εμβόλια, καλό θα είναι να μην σας τύχει ποτέ να δείτε τι μπορούν να προκαλέσουν οι τοξίνες από το βακτήριο Bordetella pertussis (σ.σ. το βακτήριο που ευθύνεται για το κοκκύτη). Εμπιστευτείτε με – Είδα το νεογέννητο γιο μου να πεθαίνει από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy