Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης 10 συμβουλές για επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση

10 συμβουλές για επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση

Το θέμα με τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, ειδικότερα όταν αποτυγχάνουν μετά από πολλές προσπάθειες, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η λαχτάρα του ζευγαριού να κρατήσει στην αγκαλιά του ένα παιδάκι πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές αποφάσεις και αυτό φέρνει την αποτυχία, με αποτέλεσμα την επίπτωση και στη δική τους υγεία. Παρακάτω παρατίθενται συμβουλές που πρέπει ένα ζευγάρι να ακολουθήσει για να αυξήσει τις πιθανότητες τεκνοποίησης σε μεγάλα ποσοστά με χαμηλό κόστος. Αλλιώς, θα παιδεύεται συνεχώς με μεγάλη πιθανότητα να μείνουν άτεκνοι.

Γράφουν οι Δρ. Τολιόπουλος Ιωάννης, Μοριακός Βιολόγος, Φυσιολόγος, Βιοανοσολόγος της αναπαραγωγικής ιατρικής & ο Δρ. Παπαγεωργίου Σπυρίδων, Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας, Ειδικός στην Υπογονιμότητα

1) Αποκλεισμός ότι το σπέρμα του άνδρα είναι υπεύθυνο για υπογονιμότητα, κάνοντας την εξέταση του δείκτη κατακερματισμού του DNA του σπέρματος, η οποία είναι απαραίτητη. Κι αυτό γιατί ένα σπερμοδιάγραμμα μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό, όμως το γενετικό του υλικό μπορεί να είναι κατακερματισμένο λόγω καπνίσματος, αλκοόλ, ηλεκτρομαγνητισμού, οξειδωτικού στρες και άλλων παραγόντων.

2) Έλεγχος της γυναίκας για την ποιότητα και ποσότητα ωαρίων, διότι εάν δεν υπάρχει το γυναικείο γενετικό υλικό δεν μπορεί να επιτευχθεί εγκυμοσύνη ή εάν η ποιότητα είναι κακή θα προκαλούνται καθ’ έξιν αποβολές. Ένας δείκτης που μετριέται είναι η ορμόνη ΑΜΗ (anti-mullerian hormone), η οποία μας δείχνει εάν μια γυναίκα είναι γόνιμη γνωρίζοντας τον αριθμό ωαρίων της. Όμως, η εξέταση αυτή δεν είναι ικανή από μόνη της να δείξει ότι μια γυναίκα έχει ποιότητα και ποσότητα σε ωάρια.

3) Ανασταλτίνη Β (inhibin B) είναι η συμπληρωματική εξέταση και είναι η ορμόνη που μας δείχνει την ποιότητα των ωαρίων. Οπότε, με τις δύο παραπάνω ορμονολογικές εξετάσεις γνωρίζει μια γυναίκα εάν είναι γόνιμη όσον αφορά το γενετικό υλικό της. Η συγκεκριμένη εξέταση γίνεται ΜΟΝΟ την τρίτη μέρα του κύκλου.

4) Το πάχος του ενδομητρίου πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά από τον αρμόδιο γυναικολόγο και να μεριμνεί να συμβουλέψει ποιο είναι το κατάλληλο πάχος για να επιτευχθεί η εμφύτευση του εμβρύου με μεγαλύτερες πιθανότητες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.