10 τρόποι για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία του κινητού ή του laptop

phones_2205762bΈνα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβούν είναι να τελειώσει η μπαταρία του κινητού ή του laptop μας. Κατά καιρούς δημοσιεύονται συμβουλές για το πώς να αντέξει η ηλεκτρονική μας συσκευή περισσότερο. Το lifehacker.com δημοσίευσε τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο κινητό και το laptop σας:

1. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία φροντίδας της μπαταρίας του laptop σας

Ορισμένοι κατασκευαστές laptop προσφέρουν συχνά εργαλεία φροντίδας της ζωής της μπαταρίας. Εάν το δικό σας laptop διαθέτει κάποιο, χρησιμοποιήστε το.

2. Διατηρήστε το laptop και το τηλέφωνο… δροσερά

Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τις μπαταρίες των ηλεκτρονικών συσκευών. Μην αφήνετε τα κινητά και τα laptop στο αυτοκίνητο και βεβαιωθείτε πως οι συσκευές δεν υπερθερμαίνονται από τη χρήση.

3. Χαμηλώστε τη φωτεινότητα

Δοκιμές απέδειξαν πως η χαμηλή φωτεινότητα μπορεί να κρατήσει το κινητό σας ανοιχτό περισσότερες ώρες. Τα σκούρα φόντα μπορούν να βοηθήσουν επίσης σε αυτό.

4. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές που σώζουν ενέργεια

Το Greenify για τα Android και το The Normal app για το iOS, καθώς και άλλες εφαρμογές, βρίσκουν τρόπους να σώσουν ενέργεια από τα κινητά όταν η μπαταρία πέφτει χαμηλά.

5. Χρησιμοποιήστε την «κατάσταση νάρκης» (sleep mode) αντί του τερματισμού λειτουργίας

Μπορεί η κατάσταση νάρκης να αντλεί περισσότερη ενέργεια, όμως το άνοιξε-κλείσε του laptop αντλεί ακόμα περισσότερη.

6. Ρυθμίστε την μπαταρία

Καμιά φορά το τηλέφωνο και το laptop δεν δίνουν το ακριβές ποσοστό της μπαταρίας και γι αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να την «καλιμπράρετε». Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη διαδικασία, ειδικά στα laptops.

7. Μην αφήνετε το κινητό και το laptop να ξεμένουν εντελώς από μπαταρία

Οι νέου τύπου μπαταρίες δεν χρειάζεται να αδειάζουν πλήρως για να κρατήσουν περισσότερο. Σήμερα είναι προτιμότερο να φορτίζετε την μπαταρία συχνότερα και από λίγο.

8. Μην αφήνετε το κινητό σας να συνεχίζει να φορτίζεται ενώ έχει «γεμίσει»

Είναι προτιμότερο να φορτίζετε το κινητό σας μέχρι το 80% παρά μέχρι το 100%. Εάν φορτιστεί πλήρως, φροντίστε να μην μείνει συνδεδεμένο με τον φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

9. Να δοκιμάζετε και να παρακολουθείτε τη μπαταρία του laptop σας

10. Κρατήστε το smartphone και το laptop ανοιχτό κάνοντας κάποια βασικά πράγματα

Σε συνεργασία με την huffingtonpost.gr