Αρχική InfoMommy Σχέσεις 10 τρόποι για να γλιτώσετε το γάμο σας από την καθημερινότητα

10 τρόποι για να γλιτώσετε το γάμο σας από την καθημερινότητα

2012-06-23_010-950x694Ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όταν συναντάμε ζευγάρια που παραμένουν παντρεμένα ύστερα από 10, 15 ακόμα και 30 χρόνια, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί μαζί και παραμένουν ο ένας προσηλωμένος στον άλλο.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα του ευτυχισμένου γάμου. Τα ζευγάρια συνήθως δεν διαφωνούν για μεγάλα προβλήματα, αλλά για τις μικρές εκείνες αιτίες που με τον καιρό συσσωρεύονται.

Εάν υπάρχει θέληση και αγάπη ένας γάμος μπορεί να σωθεί ακόμα και την τελευταία στιγμή. Υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στον έγγαμο βίο σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τονώσετε την καθημερινότητα και ως εκ τούτου το γάμο σας.

Holding-hand-cute-couple-sunset-lovers

  • Αφήστε στην άκρη τον εγωισμό

Αν διαπιστώσετε ότι έχετε άδικο κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού με το ταίρι σας, παραδεχτείτε το και ζητήστε συγνώμη.

  • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο της απώλειας

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να βάλετε τέλος σε έναν καβγά από το να φανταστείτε ότι με τις πράξεις σας μπορεί να χάσετε το πρόσωπο που αγαπάτε.

  • Γελάστε περισσότερο

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό για να κρατήσετε ζωντανό το γάμο σας. Προσπαθήστε να κάνετε πλάκα μεταξύ σας, όπως τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας σας, χωρίς να αφήσετε την καθημερινότητα να σας φθείρει.

  • Κανονίστε μικρές αποδράσεις

Εάν έχετε μικρά παιδιά και παράλληλα εργάζεστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από σύντομες εκδρομούλες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

  • Συζητήστε για μικροπράγματα

Μην καταφεύγετε στο ταίρι σας μόνο για να συζητήσετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που σας απασχολεί. Μιλήστε μαζί του για τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς σας. Όσο περισσότερο συζητάτε, τόσο πιο κοντά θα έρθετε μεταξύ σας.

  • Ζητήστε χρόνο για τον εαυτό σας

Κανείς δεν θέλει να μην έχει φίλους. Οργανώστε ομαδικές εξόδους ή ξεκινήστε κάποιο χόμπι παρέα με τις κολλητές σας. Με αυτό τον τρόπο ο σύζυγός σας θα σας εκτιμήσει περισσότερο.

  • Οργανώστε ρομαντικές βραδιές στο σπίτι

Ζητήστε από κάποιον συγγενή να προσέχει τα παιδιά σας, ενώ εσείς θα αναλάβετε να οργανώσετε ένα ρομαντικό δείπνο για εσάς και τον σύζυγό σας.

  • Πείτε «ευχαριστώ»

Ευχαριστείστε το ταίρι σας ακόμα κι όταν το θεωρεί αναμενόμενο. Αυτή η μικρή λέξη μπορεί να τον κάνει να αισθανθεί άξιος σεβασμού και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του.

  • Σταματήστε να φωνάζετε

Κανείς δεν θα σας απαγορεύσει να διαφωνήσετε με το ταίρι σας. Εξάλλου, ορισμένοι καβγάδες είναι απαραίτητοι σε μία σχέση. Αποφύγετε, όμως, τις φωνές που προκαλούν εντάσεις.

  • Αγγίξτε τα χέρια του

Ακόμα κι όταν έχετε πολλά νεύρα με τον σύζυγό σας, ένα άγγιγμα των χεριών αρκεί για να περιορίσει τα αισθήματα θυμού και των δύο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.