Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness 100 γραμμάρια σοκολάτα την ημέρα τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κάνουν πέρα

100 γραμμάρια σοκολάτα την ημέρα τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κάνουν πέρα

eating-chocolateΗ καθημερινή κατανάλωση 100 γραμμαρίων σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Heart.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Αμπερντιν στη Σκοτία, με επικεφαλής τον Δρ Φίο Μίιντ, διενήργησε συστηματική αξιολόγηση ήδη δημοσιευμένων μελετών πάνω στη σχέση σοκολάτας και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι οκτώ μελέτες συνολικά αφορούσαν σχεδόν 158.000 ανθρώπους και κάλυπταν μια περίοδο 12 ετών, κατά μέσο όρο.

Περίπου το 20% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα. Μεταξύ των υπολοίπων, η μέση ημερήσια κατανάλωση ήταν επτά γραμμάρια, ενώ μερικοί έτρωγαν έως 100 γραμμάρια τη μέρα.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι, η ομάδα που έτρωγε την περισσότερη σοκολάτα αποτελείτο κυρίως από νεότερα άτομα, με μικρότερο βάρος, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, ασκούνταν περισσότερο, δηλαδή παράγοντες που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα, όσοι έτρωγαν τη μέγιστη ποσότητα είχαν 11% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, 25% λιγότερες πιθανότητες θανάτου λόγω καρδιαγγειακού επεισοδίου και 23% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Τα στοιχεία δείχνουν πως η υψηλότερη κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο μελλοντικών καρδιαγγειακών επεισοδίων. Τα οφέλη δεν αφορούν μόνο τη μαύρη σοκολάτα, αλλά και άλλα είδη, όπως η σοκολάτα γάλακτος, που θεωρούνται λιγότερο υγιεινά. Συνεπώς, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι η σοκολάτα θα πρέπει να αποφεύγεται από εκείνους που ανησυχούν για πιθανό καρδιαγγειακό κίνδυνο» υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία μας;

Κι όμως… η σοκολάτα κάνει καλό – ειδικά στην εφηβεία

Πόση σοκολάτα μπορώ να δίνω στο παιδί μου;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.