Αρχική Νέα 10χρονος μαθητής αποβλήθηκε από το σχολείο για το πλαστικό όπλο του!

10χρονος μαθητής αποβλήθηκε από το σχολείο για το πλαστικό όπλο του!

2659D58D00000578-2981214-image-a-8_1425574388633Ένα 10χρονο αγόρι αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού από το σχολείο, επειδή πήγε στο μάθημα έχοντας μαζί του ένα ψεύτικο όπλο! Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι δάσκαλοι ζήτησαν από τους μαθητές να φέρουν μαζί το αγαπημένο τους παιχνίδι στα πλαίσια της «χρυσής ώρας» που έχει καθιερωθεί στο σχολείο. Πρόκειται για την τελευταία ώρα κάθε Παρασκευής, όπου οι μαθητές μπορούν να φέρουν στο μάθημα ένα παιχνίδι της επιλογής τους.

Ο μικρός Jayden Taljaard πήρε μαζί το πλαστικό πιστόλι του, το οποίο όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς που κάλεσαν την αστυνομία επειδή ένιωσαν να απειλούνται! Ο 10χρονος μαθητής κινδυνεύει να αποκλειστεί μόνιμα από την Ακαδημία Selwood στο Somerset της Αγγλίας, ενώ ένας αστυνομικός πρόκειται να επισκεφθεί το παιδί στο σπίτι του για να το ενημερώσει σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν τα πυροβόλα όπλα.

2659D54000000578-2981214-image-m-12_1425574413965"Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ένα πλαστικό παιχνίδι θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο χάος. Δεν είχαμε ιδέα για την πολιτική του σχολείου σχετικά με τα ψεύτικα όπλα. Τρεις εκπαιδευτικοί είπαν ότι αισθάνθηκαν να απειλούνται από το όπλο. Δεν είδαν ότι είναι πλαστικό; Είναι γελοίο όλο αυτό!", αναφέρουν οι γονείς του παιδιού.

Ο μικρός Jayden, που αποβλήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου και δεν μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, πάσχει από ΔΕΠΥ και άλλες μαθησιακές δυσκολίες αλλά σημειώνει πολύ καλή πρόοδο και έχει άριστη συμπεριφορά σύμφωνα με τους γονείς του. Η μητέρα του παιδιού έχει καταρρακωθεί με το περιστατικό και αισθάνεται ότι έχει αποτύχει ως μητέρα:

"Νομίζω ότι απλά δεν μπορούν να χειριστούν τον Jayden και όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Δουλέψαμε σκληρά για να βρούμε τη σωστή φαρμακευτική αγωγή για το παιδί και θεωρούμε ότι έχει σημειώσει πρόοδο. Λάβαμε μια επιστολή που λέει ότι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί σε δημόσιους χώρους, διαφορετικά μπορεί να υποστεί κυρώσεις επειδή δεν βρίσκεται στο σχολείο. Είναι σαν να είναι φυλακισμένος στο ίδιο του το σπίτι".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.