Αρχική Σχολή Γονέων 11 συμβουλές για ένα χαρούμενο οικογενειακό σαββατοκύριακο

11 συμβουλές για ένα χαρούμενο οικογενειακό σαββατοκύριακο

fathers-day-gift-frozen-yogurtΌλο και πιο συχνά οι γονείς αναφέρουν ότι εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος της καθημερινότητας δεν έχουν ελεύθερο χρόνο να απολαύσουν την επαφή με τα παιδιά τους. Περιμένουν, λοιπόν, τα σαββατοκύριακα. Τότε ελπίζουν να ξεκουραστούν, να παίξουν με τα παιδιά τους, να βγουν έξω όλοι μαζί ως οικογένεια, να βρεθούν με το σύντροφό τους κλπ. Σε αυτές τις περίφημες δύο ημέρες επενδύετε συνήθως τόσο πολλά που, στο τέλος, δεν καταφέρνετε να ξεκουραστείτε, ούτε να χαρείτε, και ξεκινά η επόμενη εβδομάδα με ένα αίσθημα μη ικανοποίησης.

Η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος - Συγγραφέας προτείνει:

• Να συζητήσετε με το σύντροφό σας πώς θέλετε να περνάτε το σαββατοκύριακο, ώστε να οργανώσετε όπως μπορείτε καλύτερα το χρόνο σας.

• Είναι σημαντικό να έχετε σχεδιάσει να κάνετε κάτι, για να περιμένετε με χαρά το τέλος της εβδομάδας.

• Να συζητήσετε με τα παιδιά σας και να συμφωνήσετε ότι η μελέτη των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή να έχουν μείνει πολύ λίγα, προκειμένου να έχουν και αυτά ελεύθερο χρόνο να παίξουν, να συναντήσουν τους φίλους τους.

• Ακόμα κι αν έχουν κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητες, στον ενδιάμεσο χρόνο μπορείτε να κάνετε κάτι για εσάς, π.χ. έναν περίπατο στα μαγαζιά ή να βγείτε για έναν καφέ.

• Προγραμματίστε να κάνετε την τακτοποίηση του σπιτιού τις άλλες μέρες της εβδομάδας.

• Tο σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία για να βγείτε έξω.

• Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε οικογενειακά, π.χ. έναν περίπατο στην παιδική χαρά, να δείτε ένα έργο στον κινηματογράφο ή να επισκεφθείτε φίλους. Αυτά θα δώσουν μεγάλη χαρά στα παιδιά.

• Καλό θα είναι, κατά διαστήματα, να πραγματοποιείτε κάποια ημερήσια «οικογενειακή απόδραση».

• Πολλοί θεωρούν πολυτέλεια αυτές τις εκδρομές, όμως, στην πραγματικότητα, αποτελούν αληθινή ανάσα, γιατί δυναμώνουν τις οικογενειακές σχέσεις, εξισορροπούν τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και «χαλαρώνουν» τη διάθεση ακόμα και των πολύ μικρών παιδιών.

• Είναι σημαντικό να οργανώνετε κάτι οι δυο σας ως ζευγάρι, μόνοι σας ή με φίλους. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα, να χαλαρώσετε και να έρθετε πιο κοντά.

• Tο σαββατοκύριακο, λοιπόν, είναι η μικρή σας ανάσα ξεκούρασης, διασκέδασης, χαλάρωσης και επικοινωνίας. Από εσάς εξαρτάται ο τρόπος που θα το χρησιμοποιήσετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.