11χρονη σχεδίασε σακίδιο χημειοθεραπείας για τα παιδιά με καρκίνο

1791872_1406591846.6065_multiΈνα 11χρονο κορίτσι που πάλεψε και τελικά κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο πριν από περίπου τρία χρόνια, έχει βάλει ως στόχο ζωής να βοηθήσει κι άλλα παιδιά ως προς την καταπολέμηση της νόσου.

Η Kylie Simonds από το Κονέκτικατ ήταν μόλις οκτώ ετών, όταν διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, και όπως η ίδια αναφέρει ο βαρύς εξοπλισμός της χημειοθεραπείας έκανε όλη την εμπειρία ακόμα πιο δυσάρεστη. Έτσι, αποφάσισε να βρει μια λύση για να βοηθήσει όσα άρρωστα παιδάκια αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, επινόησε ένα σακίδιο ειδικά σχεδιασμένο για να μεταφέρει την απαραίτητη αντλία για τις χημειοθεραπείες ή τις μεταγγίσεις.

Kylie-Simonds-IV-Chemo-Backpack-CloseupΗ ανακάλυψη της μικρής ξεκίνησε ως μέρος ενός σχολικού project που ζητούσε από τα παιδιά να λύσουν ένα καθημερινό πρόβλημα. Για την 11χρονη Kylie, αυτό ήταν το πρόβλημα που την απασχολούσε καθημερινά επί τρία ολόκληρα χρόνια και έπρεπε να το ξεπεράσει.

Σε αντίθεση με την κλασική μεταλλική βάση του νοσοκομείου, το σακίδιο που εμπνεύστηκε το χαριτωμένο κοριτσάκι είναι ροζ με βασικό θέμα την αγαπημένη μικρών και μεγάλων Hello Kitty, γεγονός που καθιστά τη θεραπεία λιγότερο απειλητική για τα άρρωστα παιδιά. Επιπλέον, το «έξυπνο» σακίδιο επιτρέπει στους μικρούς ασθενείς να αποσπούν τον εαυτό τους από τη χημειοθεραπεία, απασχολούμενοι συγχρόνως με άλλες δραστηριότητες.

Kylie-Simonds-IV-BackpackΟι καθηγητές της Kylie εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από την εφεύρεση που αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο UConn Invention Convention, όπου η συμμετοχή κέρδισε τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου ευρεσιτεχνίας.

Μετά από 46 εβδομάδες χημειοθεραπείας και αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, η Kylie μέσω της προσωπικής σελίδας «Go Fund Me» αναζητά υποστηρικτές που θα την βοηθήσουν να κάνει πραγματικότητα την εφεύρεσή της. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 46.000 δολάρια, με απώτερο στόχο τις 50 χιλιάδες, ώστε να καταφέρει να προμηθεύσει τα νοσοκομεία με το σακίδιο της.